Clemens Schödl, der er landechef i Gileads nordiske datterselskaber, møder modstand i Medicinrådet, men understreger, at han er opsat på at få Trodelvy ud til danske patienter.

Hårdt prøvede brystkræftpatienters sidste håb afvist Medicinrådet sagde på rådsmødet i sidste uge nej til Gileads ADC Trodelvy. Prisen er for høj, vurderer rådet. Klinikere, patientforeninger og Kræftens Bekæmpelse finder afvisningen dybt problematisk, men døren til ibrugtagning står endnu på klem, og Gilead er stålsat på at få deres produkt på det danske marked.

Medicinrådets afvisning af Gileads Trodelvy (sacituzumab govitecan) til triple-negative brystkræftpatienter er ikke gået ubemærket hen. Både kræftlæger, patientforeninger og Kræftens Bekæmpelse kritiserer i skarpe vendinger Medicinrådets beslutning, der særligt på baggrund af pris endte med et nej på seneste rådsmøde i sidste uge. De kliniske studier bag Trodelvy viste en forbedret overlevelse på knap fem måneder over for kemoterapi, men alligevel afviste Medicinrådet det såkaldte antistoflægemiddelkonjugat, fordi omkostningerne til behandlingen er for høje. Gilead føler sig forpligtet til at give...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.