Steen Werner Hansen og Jørgen Schøler Kristensen, der sammen udgør formandskabet i Medicinrådet, mener, at sagen om individuel ibrugtagning af Enhertu falder uden for Medicinrådets arbejdsområde.

Medicinrådet til Task Force: Vi kan ikke hjælpe jer Medicinrådet afviser at rådgive Region Hovedstadens Task Force for Rationel Medicinanvendelse på Hospitalerne. Rådet vil heller ikke af egen drift tage Enhertu til brystkræftpatienter med lavt HER2-udtryk op.

Hanne Rolighed Christensen måtte gå forgæves, da hun i sommer bad Medicinrådet om vejledning i sagen om Enhertu til brystkræftpatienter med lavt HER2-udtryk. Den erfarne kliniske farmakolog og cheflæge, der også er formand for Region Hovedstadens Task Force for Rationel Medicinanvendelse på Hospitalerne, havde modtaget flere ansøgninger fra hovedstadens kræftlæger om såkaldt individuel ibrugtagning. Lægerne ønskede at behandle brystkræftpatienter med et lavt udtryk af receptoren HER2 med Enhertu (trastuzumab deruxtecan). Gruppen af patienter opfattes som underbehandlede, og resultaterne fra et...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.