»Samme behandling til patienter med hormonufølsom brystkræft gav dobbelt så lang overlevelsesgevinst og blev afvist af Medicinrådet. Så jeg kan godt forstå, at firmaet tøver med at fremsende en ansøgning vedrørende hormonfølsom brystkræft,« siger Ann Søegaard Knop.

Trodelvy forlænger overlevelsen hos svært syge patienter med brystkræft De endelige resultater fra TROPICS-02-studiet med behandling af kvinder med endokrinresistent HR+, HER2-negativ metastatisk brystkræft er nu udgivet i The Lancet og viser, at behandlingen kan forlænge overlevelsen hos denne patientgruppe med kun meget få behandlingsmuligheder og en dårlig prognose. Medicinrådet har tidligere sagt nej til Trodelvy på grund af prisen.

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.