Forbruget af både stærke og svage opioider er højere i Danmark sammenlignet med de øvrige nordiske lande. Særligt ligger forbruget af det svage opioid tramadol markant højere i Danmark end forbruget i de øvrige nordiske lande. Det konstaterer Sundhedsstyrelsen på baggrund af en ny rapport, Kortlægning af opioidforbruget i Danmark, der er udarbejdet i et samarbejde mellem Sundhedsstyrelsen, Sundhedsdatastyrelsen og Lægemiddelstyrelsen samt en referencegruppe bestående af faglige eksperter i smertebehandling. Rapporten peger på flere mulige årsager til, at forbruget af...

Statsrevisorerne kritiserer Sundhedsministeriet for ‘væsentlige regelbrud’ Sundhedsministeriet og flere af ministeriets styrelser herunder SSI og Lægemiddelstyrelsen modtager kritik i en ny beretning fra Rigsrevisionen.
Skriv en kommentar
Region Sjælland efterlyser bedre data til Oxycodon-indsats Brugen af det berygtede smertestillende opioid Oxycodon stiger over hele landet. Flest recepter pr. indbygger udskrives i Region Sjælland, men skal området for alvor kulegraves, er der brug for bedre data på området, lyder det fra leder af regionens lægemiddelenhed.
Skriv en kommentar
Lægemiddelstyrelsen vil styrke lægers indberetning af bivirkninger En ny kampagne fra Lægemiddelstyrelsen skal styrke kvaliteten af danske lægers indberetninger. En indberetning fra en dansk læge i marts fik afgørende betydning for Sundhedsstyrelsens pausering af AstraZeneca-vaccine.
Skriv en kommentarKritisk ph.d. ændrer ikke myndighedernes syn på HPV-vacciner Ny ph.d.-afhandling konkluderer, at HPV-vaccinen virker, men også øger risikoen for alvorlige nervesystemskadevirkninger. Der er dog tale om »tilfældige fund«, der ikke rokker ved myndighedernes tillid til vaccinerne, siger Lægemiddelstyrelsen.
Skriv en kommentarSkærpet opmærksomhed øger indberetning af bivirkninger ved tramadol Lægemiddelstyrelsen har modtaget i alt 155 indberetninger om symptomer på afhængighed ved brug af tramadol. Hovedparten er kommet, efter styrelsen indførte skærpet indberetningspligt.
Skriv en kommentarLæger udskriver unødigt dyre opioider En del patienter får ordineret unødigt dyre tramadoldepotpræparater, der ikke er tilskudsberettigede. Læger skal være mere opmærksomme, når de udskriver tramadol, mener Sundhedsstyrelsen.
Skriv en kommentarLægemiddelstyrelsen fjerner tilskud til dyr betablokker Stor prisforskel i depotformulering af betablokkeren metoprolol betyder, at den dyrere depotformulering Metoprolol GEA mister sit generelle tilskud til august.
Skriv en kommentarSå mange vil være direktør for Lægemiddelstyrelsen
Skriv en kommentar
Efter pres fra industrien: Regionerne måtte opgive sparekrav til forsøgsordning med fortrolige medicinpriser Efter markante indspark fra lægemiddelvirksomheder og patientforeninger er det ikke længere et krav, at ny forsøgsordning med fortrolige medicinpriser skal føre til besparelser på tilskudsmedicin, som regionerne ellers ønskede. Lif og Danske Patienter roser høringsprocessen.
Skriv en kommentar
Apotekerforeningen: Indførelse af generisk ordination vil gavne patienter, læger og apoteker På baggrund af en nyere analyse vil Lægemiddelstyrelsen ikke entydigt anbefale eller fraråde indførsel af generisk ordination i Danmark. Apotekerforeningen er mere positiv, og ser flere fordele end ulemper. Samtidig opfordrer foreningen til at stole på apotekernes faglighed.
Skriv en kommentar
Nyt håb til kronikere: Forsøgsordning skal flytte dyre behandlinger fra sygehuse til speciallægepraksisser 1. juli træder en treårig forsøgsordning i kraft, der giver regionerne mulighed for at forhandle fortrolige rabatter på tilskudsmedicin og samtidig flytte behandlingen væk fra sygehusene. Ordningen skal slå tre fluer med ét smæk og give flere patienter med kroniske sygdomme hurtigere adgang til innovativ og dyr medicin med offentligt tilskud, samtidig med at industrien øger sin omsætning, mens regionerne sparer penge.
Skriv en kommentar