Det er en udbredt opfattelse, at kronisk syge patienter er dårlige til at passe på sig selv, og at de har svært ved at følge deres livsvigtige behandling dag efter dag og år efter år. Men når det gælder de KOL-patienter, der har så svær sygdom eller så mange komorbiditeter, at de går til kontrol på et hospitalsambulatorium, viser et nyt dansk ph.d.-projekt, at denne temmelig gængse opfattelse er forkert. Faktisk har disse KOL-patienter en meget høj adhærens på cirka...

Inhalering af antibiotika skal mindske resistens og give bedre behandling af lungebetændelse Et nyt projekt skal undersøge effekterne af at give inhaleret antibiotika til indlagte patienter med lungebetændelse. Jens-Ulrik Stæhr Jensen, professor ved Herlev og Gentofte Hospital, håber, at det bl.a. kan give færre bivirkninger og lede til mindre antibiotikaresistens.
Skriv en kommentar
Ledende overlæge: Vi bør mere systematisk pode vores patienter for RSV og vaccinere dem med størst behov Vi kan i dag vaccinere for RSV, og derfor giver det også mening at pode for virusinfektionen, så vi kan finde ud af, om nogle patienter gentagne gange bliver indlagt med en infektion og derfor nok bør overveje at blive vaccineret, siger ledende overlæge i lungemedicin Anders Løkke.
Skriv en kommentar
Kalciumkanalblokkere ser ud til at være sikre til KOL-patienter, og mulig fordel skal undersøges nærmere Nyt dansk studie viser, at kalciumkanalblokkere ikke øger risikoen for KOL-forværringer eller død hos patienter med KOL. Tværtimod ser behandling med kalciumkanalblokkere ud til at være forbundet med forbedret overlevelse blandt patienter med KOL sammenlignet med andre lægemidler til behandling af forhøjet blodtryk. Denne association skal undersøges nærmere, siger forsker.
Skriv en kommentarIRF anbefaler skift af KOL-inhalator Skift fra Spiriva til Braltus, begge med indholdsstoffet tiotropium, kan spare regionerne for medicinudgifter på 13,5 mio. kr., mener Indsatser for Rationel Farmakoterapi (IRF) i Sundhedsstyrelsen.
Skriv en kommentarTilskuddet til medicin mod astma og KOL bliver ændret
Skriv en kommentarDSAM har opdateret klinisk vejledning for KOL Ny klinisk vejledning for behandling af KOL i almen praksis adskiller sig i enkelte detaljer fra vejledning fra RADS.
Skriv en kommentarInternational KOL-guideline udfordrer danske tilskudsregler Længe ventede guidelines for medicinsk behandling af KOL udfordrer danske tilskudsregler på området.
Skriv en kommentarForeninger: Lægemiddelstyrelsen bør afvente nye guidelines for KOL- og astma-behandling For at undgå unødvendige medicinskift og forvirring hos patienterne opfordrer Apotekerforeningen og Astma-Allergi Danmark til, at Lægemiddelstyrelsen udskyder ændringer i medicintilskud for KOL- og astma-behandling, til de nye nationale og internationale guidelines ligger klar.
Skriv en kommentar
Socialt udsatte KOL-patienter undlader at tage medicin Godt en tredjedel af de KOL-patienter, som besøger et lungeambulatorium, tager deres medicin sjældnere end de burde, mens fem pct. aldrig indløser en recept.
Skriv en kommentar
Første KOL-resultater fra det innovative Salford-studie er klar
Skriv en kommentarStor EMA-undersøgelse: Risiko for lungebetændelse er fælles for alle KOL-præparater
Skriv en kommentar