Koordineringsrådet for Ibrugtagning af Sygehusmedicin (KRIS) vil fremover stille krav om ’mini-protokoller’ og årlige audits for at sikre overvågning af ny medicin til små patientgrupper.
KRIS anbefaler Keytruda til lymfekræft Danske kræftlæger kan bruge Keytruda til behandling af Hodgkins lymfom. Effekten er på niveau med Opdivo, som KRIS tidligere har anbefalet.
Skriv en kommentarKRIS udvider anbefaling af Darzalex Darzalex rykker op som andenlinjebehandling til patienter med myelomatose i ny anbefaling fra KRIS.
Skriv en kommentarKRIS anbefaler nyt gigtmiddel Olumiant får som den JAK-inhibitor anbefaling fra regionernes lægemiddelråd.
Skriv en kommentarKRIS holder sit sidste møde Koordineringsrådet har på fem år anbefalet 67 lægemidler. Nu overtages opgaven af Medicinrådet.
Skriv en kommentarKRIS afviser middel mod lungekræft Manglende effekt af Vargatef til ikke-småcellet lungekræft får KRIS til at afvise midlet som standardbehandling
Skriv en kommentar
Medicinrådet har stadig løse ender Usikkerhederne omkring det kommende Medicinråds arbejdsmetoder må løses med tiden, lød det fra formandsduoen, da Dagens Medicin onsdag afholdt konference om om emnet.
Skriv en kommentarMedicinråd kan droppe godkendelser ud over 3. linje Når Medicinrådet overtager opgaverne fra KRIS og RADS ved årsskiftet kan det betyde et opgør med tidligere tiders praksis om at godkende lægemidler til behandling ud over 3. linjebehandling.
Skriv en kommentar
Myelomatose-middel kan miste KRIS-anbefaling En kortere overlevelse end forventet betyder, at regionernes koordineringsråd nu overvejer, om lægemiddel mod myelomatose forsat skal anvendes i Danmark. Dansk Myelomatose Studie Gruppe er forarget over udmeldingen.
1 kommentarKRIS anbefaler middel mod nyrekræft Koordineringsrådet for ibrugtagning af sygehusmedicin (KRIS) har godkendt en ansøgning om at tage nyrekræft-middel i brug som anden- og tredjelinje behandling til patienter med metastaserende renalcellecarcinom.
Skriv en kommentarStyrelser vil kun være observatører i Medicinrådet Sundhedsstyrelsen og Lægemiddelstyrelsen vil kun være observatører i regionernes nye medicinråd og siger dermed nej til at få direkte indflydelse på regionernes lægemiddelprioriteringer.
Skriv en kommentar
Regionerne opretter fælles medicinforum Regionerne har vedtaget at oprette et nyt tværregionalt forum for medicin, som skal sikre fælles ibrugtagning af lægemidler. Det nye forum skal tage beslutninger om lægemidler, der ikke bliver behandlet – eller afventer afgørelse – i det kommende nationale medicinråd.
Skriv en kommentar