Leddegigtpatienter, der som en del af deres behandling får lægemidlet hydroxyklorokin (Plaquenil), har en signifikant reduceret risiko for at dø af hjertekarsygdom, sammenlignet med de leddegigtpatienter, der ikke er i behandling med hydroxyklorokin. Det viser resultaterne af et kohortestudie, som afdelingslæge Kasper Søltoft, reumatologisk afdeling på Odense Universitetshospital, i forrige uge præsenterede på den europæiske reumatologikongres EULAR. Hydroxyklorokin bruges i kombination med methotrexat til behandling af leddegigt, og er blevet forbundet med en reduceret risiko for type 2-diabetes og dyslipidæmi...
Studie: Nyt lægemiddel slår Humira på effekt Lægemiddel fra Takeda viser bedre remissionseffekt på visse patientgrupper end Humira fra Abbvie, der indtil for nyligt var kendt som Danmarks bedst sælgende lægemiddel.
Skriv en kommentarNu kommer der advarsler på methotrexat Efter en række dødsfald som følge af fejldosering af gigtmedicinen methotrexat, skal pakningerne mærkes tydeligere, har Lægemiddelstyrelsen besluttet.
Skriv en kommentarNyt studie viser store regionale forskelle i behandling af atrieflimmer Omfattende dansk studie finder en betydelig geografisk ulighed i Danmark, når det gælder brug af blodfortyndende behandling.
Skriv en kommentarDanske forskere giver forklaring på overdødelighed ved brug af antibiotika Antibiotikaet clarithromycin skader celler og udløser åreforkalkning, viser dansk studie. Resultaterne forklarer, hvorfor tidligere studier har vist en overdødelighed ved brugen af clarithromycin.
Skriv en kommentar
Professorer: Sundhedsdatastyrelsens nye prispolitik gør Danmark dummere Høje priser for at få adgang til data får forskningsenhed på Syddansk Universitet til at stoppe med at opdatere data, og til at begrænse nye forskningsprojekter. Det mener Anton Pottegård, professor på SDU.
Skriv en kommentar
Nu begynder sidste fase af verdens største kliniske forsøg Arbejdet med at vaccinere deltagere til sidste fase af Danflu-forsøget er i gang. Det går ‘fantastisk’, lyder det fra professor Tor Biering-Sørensen, som fortæller, at studiet kan fortsætte trods Datatilsynets udmelding i foråret, der satte en stopper for andre registerstudier.
Skriv en kommentar
Efter banebrydende behandling kan døv pige høre: »Det er en langsom revolution« En etårig pige kan høre, efter at hun har modtaget en genterapi i et nyt klinisk forsøg i Storbritannien. Det er ‘banebrydende’ og en af flere behandlinger, der er på vej, lyder det fra lektor Rasmus Bak. Han stiller dog spørgsmål ved, om Danmark er klar til ATMP’ernes indtog.
Skriv en kommentar
Dette var tophistorierne på årets store amerikanske dermatologikongres Den årlige kongres for American Academy of Dermatology bød på mange interessante forskningsnyheder med kliniske implikationer. Vi har samlet en buket af det, som tiltrak sig mest opmærksomhed på kongressen.
Skriv en kommentar
Medicinsk cannabis koblet til øget risiko for hjerterytmeforstyrrelser Et nyt studie viser, at brugen af medicinsk cannabis kan øge risikoen for udvikling af hjerterytmeforstyrrelser. Der mangler i den grad flere studier til at belyse mulige bivirkninger ved brug af medicinsk cannabis, siger forsker.
Skriv en kommentar
Inhalering af antibiotika skal mindske resistens og give bedre behandling af lungebetændelse Et nyt projekt skal undersøge effekterne af at give inhaleret antibiotika til indlagte patienter med lungebetændelse. Jens-Ulrik Stæhr Jensen, professor ved Herlev og Gentofte Hospital, håber, at det bl.a. kan give færre bivirkninger og lede til mindre antibiotikaresistens.
Skriv en kommentar
Forskere kortlægger tusindvis af potentielt skadelige kombinationer af medicin Med data fra mere end en million patienter har forskere fra Københavns Universitet kortlagt tusindvis af kombinationer af lægemidler, som er associeret med hyppigere dosisændringer og højere dødelighed. Knap 700 af kombinationerne tyder på at være hidtil ukendte.
Skriv en kommentar