Astrazeneca vaccine covid-19
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Sundhedsstyrelsen sætter vaccination med AstraZeneca-vaccine på øjeblikkelig pause Flere europæiske lande, herunder Danmark, sætter nu vaccineindsatsen med den britiske vaccine på pause efter flere tilfælde med alvorlige bivirkninger i form af blodpropper. Tidligere undersøgelser viser ingen sammenhæng. 

De danske sundhedsmyndigheder har besluttet at sætte AstraZenecas vaccine mod COVID-19 på pause i 14 dage. Det sker ud fra et forsigtighedsprincip, mens en sending med vacciner undersøges. Det oplyser Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse. »Vi er midt i den største og vigtigste vaccinationsudrulning i Danmarkshistorien. Og lige nu har vi brug for alle de vacciner, vi kan få. Det er derfor ikke nogen let beslutning at sætte én af vaccinerne på pause. Men netop fordi vi vaccinerer så mange, så...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.