Et nyt studie fra hjertemedicinsk afdeling på Herlev og Gentofte Hospital viser, at knap en tredjedel af patienter med hjerteflimmer er underbehandlede. Ifølge retningslinjerne på området bør patienter med hjerteflimmer sættes i livslang behandling med blodfortyndende medicin, der forebygger blodpropper i hjernen. »Vores forskning tyder på, at patienter med hjerteflimmer er underbehandlet. Kun 70 pct. af de patienter, der ifølge anbefalingerne bør få blodfortyndende behandling, modtager den korrekte behandling. Det vil sige, at 30 pct. af de patienter, der potentielt...
Mavesårsmedicin øger risikoen for apopleksi Nyt dansk studie viser, at syreneutraliserende midler af typen PPI øger risikoen for blødning eller blodprop i hjernen. Det er det første studie, der sætter fokus på PPI og risiko for apopleksi på verdensplan.
Skriv en kommentarLægemiddelkomitéer sår tvivl om landsdækkende NOAK-studie Lægemiddelkomitéerne fra de fem regioner fraråder i en fælles udtalelse hospitalerne at deltage i det landsdækkende studie DANNOAC, hvor de fire blodfortyndende NOAK-midler skal sammenlignes. Hjerteforeningen tror på, at små justeringer i studietdesignet kan løse de praktiske problemer, så studiet kan gennemføres alligevel.
Skriv en kommentar
Professorer: Sundhedsdatastyrelsens nye prispolitik gør Danmark dummere Høje priser for at få adgang til data får forskningsenhed på Syddansk Universitet til at stoppe med at opdatere data, og til at begrænse nye forskningsprojekter. Det mener Anton Pottegård, professor på SDU.
Skriv en kommentar
EASD: Eksperter fra hele verden udgiver rapport om personlig medicin inden for diabetes En ny international konsensusrapport, som netop er udgivet i Nature Medicine, samler resultater fra 15 systematiske evidens-reviews på området for personlig medicin inden for diabetes.
Skriv en kommentar
Skrøbelige patienter tilbydes for sjældent ny behandling med SGLT2-hæmmere og GLP-1-receptoragonister Selvom ældre og skrøbelige patienter kan have særlig god gavn af behandling med SGLT2-hæmmere og GLP-1-receptoragonister for type-2 diabetes, hjertekarsygdom og nyresygdom, bliver de alt for sjældent startet op i behandlingerne. Vi skal være bedre til at informere om, at lægemidlerne er sikre at bruge, siger professor og forskningschef i Hjerteforeningen Gunnar Gislason.
Skriv en kommentar
Hjertesvigt: Semaglutid og traditionel kinesisk medicin imponerer på ESC Den årlige kongres for European Society of Cardiology er i fuld gang, og vi tager her et kig på, hvilke lægemiddelnyheder der har trukket de store overskrifter i de første dage. Blandt andet er der blevet fremlagt lovende resultater med semaglutid og traditionel kinesisk medicin som behandling til personer med hjertesvigt.
Skriv en kommentar
Højdepunkter fra ESC 2022: Danmark var flot repræsenteret til ‘Hot Line’-sessioner Danmark var ekstraordinært flot repræsenteret på årets store hjertekar-kongres, ESC, der også bød på meget interessante internationale studier, mener de to danske topforskere Steen Dalby Kristensen og Gunnar Gislason.
Skriv en kommentar
Blødningshæmmende middel øger ikke risikoen for hjerte-kar-komplikationer Studie med dansk deltagelse viser, at tranexamsyre ikke alene reducerer risikoen for alvorlig blødning og behovet for transfusioner, men også at midlet ikke øger risikoen for kardiovaskulære komplikationer signifikant.
Skriv en kommentarRæset om hjertepatienterne: Godkendelse sender SGLT-2-hæmmer i førertrøjen EMA godkender Boehinrger Ingelheims og Eli Lillys SGLT2-hæmmer Jardiance til behandling mod hjertesvigt hos patienter med bevaret uddrivningsfraktion. Kardiologen Morten Schou, der har været med til afprøvningen af midlet, forventer, at Medicintilskudsnævnet også vil give behandlingen tilskud.
Skriv en kommentar