Mavesårsmedicin øger risikoen for apopleksi Nyt dansk studie viser, at syreneutraliserende midler af typen PPI øger risikoen for  blødning eller blodprop i hjernen. Det er det første studie, der sætter fokus på PPI og risiko for apopleksi på verdensplan.

Syreneutraliserende midler af typen protonpumpe-hæmmere øger risikoen for apopleksi. Det er essensen af et nyt studie, hvis resultater netop er præsenteret på den amerikanske hjerteforenings videnskabelige sessioner 2016 og som også er nævnt i en pressemeddelelse. »Vi ved fra tidligere studier at PPI’er kan være forbundet med øget risiko for hjertesygdom. Dette studie, som er det første af sin art på verdensplan, viser, at der kan også være tale om øget risiko for apopleksi,« siger Gunnar Gislason, der som overlæge...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.