Det er ikke retfærdigt, at patienter, der er så uheldige at få en sygdom, som kun rammer få, skal have dårligere muligheder for at få adgang til behandling, skriver Anne Bloch Thomsen, medicinsk direktør i Pfizer, og Kjetil Hagen, chef for Health & Value i Pfizer.

Små patientgrupper er hårdt ramt af ulighed i sundhedsvæsenet Jo mindre patientgruppe et lægemiddel er møntet på, jo dårligere er chancen for, at det kommer igennem Medicinrådet med en anbefaling, viser vores analyse. Der er behov for at udvikle bedre metoder til at håndtere vurderingen af lægemidler til små patientpopulationer, skriver Pfizer-chefer.

Det er almindeligt kendt, at Medicinrådets vurderingsmetoder ikke er designet til at håndtere lægemidler til små patientpopulationer. Udfordringen er så anerkendt, at Medicinrådet allerede i slutningen af 2018 tog de første skridt imod at tilpasse deres metoder i retning af at tage mere hensyn til små og sjældne sygdomme. Ændringerne indebærer, at det ofte vil være den faglige og kliniske vurdering frem for den statistiske metode, som er afgørende for vurderingen af, om lægemidlet kan anbefales. Hos Pfizer glæder vi...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.