Medicinrådet – en kolos på lerfødder

Medicinrådet – en kolos på lerfødder På flere områder fungerer Medicinrådet ikke efter hensigten. Der mangler bl.a. mere transparens omkring afvigelser fra fagudvalgenes indstillinger og sikring af klageadgang til ansøgerne, skriver advokatpartner.

I mediernes dækning af Medicinrådets behandling af Revlimid til vedligeholdelsesbehandling, så vi i september 2019 overskrifter med »Revlimid-godkendelsen er glædelig – men mennesker er døde, mens vi ventede.« En sådan overskrift fornyer overvejelserne om erstatningskrav fra patienter, pårørende og/eller patientforeninger, men den får mig også til at tænke på Danske Regioners udmelding i kølvandet på evalueringen af Medicinrådet om, at Medicinrådet skam »fungerer efter hensigten«. Medicinrådet løser en vigtig og kompliceret samfundsmæssig opgave, men jeg er fortsat ikke overbevist om,...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind