Sundheds- og Ældreministeriets beslutningsgrundlag, forberedelse og gennemførelse af salget af Statens Serum Instituts vaccineproduktion var meget utilfredsstillende. Det skriver Rigsrevisionen i sin beretning om salget af Statens Serum Instituts vaccineproduktion (pdf). Rigsrevisionen mener, at det var driftsøkonomisk velbegrundet, at ministeriet forholdt sig til, om vaccineproduktionen skulle sælges, lukkes eller fortsættes, men beslutningsgrundlaget var ikke udarbejdet afbalanceret og fyldestgørende, fordi salget overvejende fremstod som den eneste velbegrundede mulighed frem for at lukke eller fortsætte produktionen. Samtidig undervurderede ministeriet salgets kompleksitet, og...
Ny lovgivning skal polstre kassen i Lægemiddelstyrelsen Folketinget har vedtaget to love om cannabis og medicinsk udstyr, der sender nye kontrolopgaver i retning af Lægemiddelstyrelsen, som dermed får hjemmel til at opkræve en række gebyrer.
Skriv en kommentar
Danske Patienter dumper ny vejledning om enkelttilskud Når Lægemiddelstyrelsen skal vurdere, om en patient kan få enkelttilskud til behandling med et lægemiddel, skal midlets pris fremover indgå i vurderingen. Men der mangler klare retningslinjer for den nye vurdering, mener Danske Patienter.
Skriv en kommentar
28 lægemidler skal kunne genordineres direkte fra apoteket Sundhedsministeriet har offentliggjort listen over de lægemidler, man tiltænker at lade farmaceuter på danske apoteker genordinere til patienter, som led i et lovforslag fra sundhedsminister, Ellen Trane Nørby (V).
Skriv en kommentarMedicinkort får kras kritik fra Rigsrevisionen
Skriv en kommentar
Psoriasisgigt: Komorbiditeter har muligvis ingen betydning for behandling med IL17-hæmmere Dansk forskning viser, at nogle af de nyeste biologiske lægemidler, IL17-hæmmerne, virker lige godt til personer med psoriasisgigt og flere komorbiditeter som til personer med psoriasisgigt uden komorbiditeter. Studie gør os klogere på det rigtige valg til den enkelte patient med psoriasisgigt, siger forsker.
Skriv en kommentar
Højdepunkter: Semaglutid stjal showet ved ECO 2023 – men det er ikke hele fortællingen Semaglutid som vægttabsmiddel var her, der og alle vegne på årets European Congress on Obesity 2023, men det var alligevel summen af forskningen på kongressen, som imponerede topforsker mest.
Skriv en kommentar
Innovation bliver en fast del af medicinuddannelsen i København Fremtidens læger skal trænes i innovation, som nu bliver en fast del af medicinuddannelsen på Københavns Universitet. Det er en ‘milepæl’, lyder det fra prodekan Trine Winterø. Det skal placeres i fagmiljø, hvor der allerede foregår meget innovation, fortæller Torben Lykke Sørensen, studieleder for medicin, om det nye fag.
Skriv en kommentar
Nyt medlem af Medicinrådet: »Transparens giver legitimitet« Professor i sundhedsøkonomi Rikke Søgaard er nyt medlem af Medicinrådet, der nu tæller to sundhedsøkonomer. Hun har i sin lange karriere fokuseret på prioritering i sundhedsvæsenet og vægter transparens højt, når det kommer til at prioritere i ressourcer.
Skriv en kommentar
Studie baner vejen for Odactra-godkendelse til unge med husstøvmideallergi i USA Allergi-immunterapi under tungen til unge med husstøvmideallergi er veltolereret, viser nyt studie. Studiet har banet vejen for en godkendelse af ALK- Albellós immunterapi Odactra (Acarizax) i USA.
Skriv en kommentar
Stor interesse for at hylde klinisk forskning I alt 85 projekter er med i opløbet om at vinde en af de otte priser i kåringen Danmarks bedste kliniske forsøg og afprøvninger 2023. Priserne uddeles 6. juni.
Skriv en kommentar
Centrale interessenter har det patientnære og data-adgang i toppen af ny life science-strategi Bedre og forenklet adgang til data og fokus på det patientnære er de topprioriterede forventninger til en kommende life science-strategi fra de Lægevidenskabelige Selskaber og Lægemiddelindustriforeningen.
Skriv en kommentar