Danske Patienter dumper ny vejledning om enkelttilskud Når Lægemiddelstyrelsen skal vurdere, om en patient kan få enkelttilskud til behandling med et lægemiddel, skal midlets pris fremover indgå i vurderingen. Men der mangler klare retningslinjer for den nye vurdering, mener Danske Patienter.

Sundhedsministeriet vil lave en ny vejledning til ordningen om enkelttilskud til medicin, så Lægemiddelstyrelsen fremover inddrager de økonomiske omkostninger ved et lægemiddel i den konkrete vurdering. »Der ydes ikke enkelttilskud til lægemidler, såfremt lægemidlets behandlingspris er væsentligt højere end andre relevante behandlingsmetoder, og effekten på klinisk betydende endepunkter for det pågældende lægemiddel ikke er dokumenteret i et klinisk studie på en relevant patientpopulation overfor relevant komparator,« står der i forslaget til en ny vejledning. I et høringssvar udtrykker Danske Patienter...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.