Antallet af danskere, som får forkortet tarmen på grund af cancer, traumer eller stråleskader, er stærkt stigende og bliver fordoblet hvert 10. år. Forkortelsen giver ikke alene de for øjeblikket godt 300 patienter problemer med at få den fornødne næring men kan også gøre det til en udfordring at optage den nødvendige medicin – og det har vist sig at være en forholdsvis svær opgave for de praktiserende læger at finde frem til den optimale medicinske behandling for den enkelte...

Formand om stop af kliniske forsøg: »Patienterne vinder kun ved, at vi undersøger, hvilken medicin der er bedst at bruge« Det ærgrer Sanne Møller Thysen, formand for Lægeforeningens Forskningsudvalg, at det ikke længere er muligt at bruge registerdata til kliniske forsøg af godkendt medicin. Hos Lægemiddelstyrelsen er de blevet kontaktet af frustrerede forskere, som har projekter, der er sat i stå.
Skriv en kommentar
Region Hovedstaden kommer sagsbunker til livs efter år med lange ventetider Nye systemer, flere ansatte og et fast hold af medarbejdere har været med til at nedbringe sagsbehandlingstiderne i De Videnskabsetiske Komitéer i Region Hovedstaden. Udviklingen glæder overlæge Allan Linneberg og læge Sanne Marie Thysen, som dog begge påpeger, at der stadig er plads til forbedring.
Skriv en kommentar
Hanne Rolighed går på pension: »Prioritering er også at turde sige nej til noget, der virker« Hanne Rolighed Christensen har gennem årtier haft en central rolle i forhold til de fleste aspekter af lægemiddelanvendelse i det danske sundhedsvæsen og har nærmest været synonym med specialet klinisk farmakologi. Nu giver hun stafetten videre og går på pension. Ikke på grund af mangel på energi eller ideer, men fordi der skal være bedre plads til musikken, kunsten, naturen og familien.
Skriv en kommentar
Højdepunkter: Semaglutid stjal showet ved ECO 2023 – men det er ikke hele fortællingen Semaglutid som vægttabsmiddel var her, der og alle vegne på årets European Congress on Obesity 2023, men det var alligevel summen af forskningen på kongressen, som imponerede topforsker mest.
Skriv en kommentar
Ny lægemiddelkandidat giver håb i kampen mod gule stafylokokker Et schweizisk-hollandsk biotekfirma har udviklet en helt ny type lægemiddel mod gule stafylokokker. Lægemidlet, som angriber bakterier, er blevet undersøgt i vævsprøver fra danske patienter med T-lymfekræft i huden, og resultaterne har været så lovende, at der kan være et klinisk forsøg med denne hårdt prøvede patientgruppe på vej allerede til næste år.
Skriv en kommentar
Blødningshæmmende middel øger ikke risikoen for hjerte-kar-komplikationer Studie med dansk deltagelse viser, at tranexamsyre ikke alene reducerer risikoen for alvorlig blødning og behovet for transfusioner, men også at midlet ikke øger risikoen for kardiovaskulære komplikationer signifikant.
Skriv en kommentar
IRF til industrien: Afprøv nye lægemidler på ældre, multisyge patienter Nye lægemidler skal i højere grad afprøves på de ældre og multisyge patienter, der i stigende grad fylder almen praksis, mener IRF. Vi gør det allerede, siger industrien.
Skriv en kommentarNye anbefalinger vedrørende behandling af vandladningsproblemer hos mænd
Skriv en kommentarSundhedsstyrelsen udgiver nye anbefalinger for valg af lægemidler til kroniske nociceptive smerter
Skriv en kommentarSundhedsstyrelsen anbefaler midler til hudlidelser Nye anbefalinger for valg af lægemidler til behandling af børnesår og hudlidelsen aktinisk keratose skal støtte læger i almen praksis.
Skriv en kommentar