Foto: Joachim Rode

Eksperimentelt læge­middel har potentiale til at helbrede svær astma På Lungemedicinsk Forskningsenhed på Bispebjerg Hospital afprøver en gruppe forskere et eksperimentelt lægemiddel til behandling af svær astma. Midlet er designet til at blokere immunforsvaret så tidligt, at patienterne undgår at få en astmatisk reaktion, hvilket gør det til det første astmamiddel med en potentielt helbredende effekt.

Indtil nu har det været en kendsgerning, at astma er en kronisk sygdom, som det ikke er muligt at helbrede. Men den aktuelle udvikling af helt nye typer medicin sigter mod at ændre denne kendsgerning. En gruppe forskere under ledelse af Celeste Porsbjerg, overlæge og klinisk forskningslektor på Lungemedicinsk Forskningsenhed på Bispebjerg Hospital, afprøver således i  disse dage et endnu ikke godkendt lægemiddel til patienter med svær astma. Det eksperimentelle lægemiddel er designet til at blokere immunforsvaret på et så...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind