En årlig merudgift på op mod 500 mio. kr. Det vil blive pålagt den offentlige sygesikring og borgernes egenbetaling hvis alene Region Hovedstaden flytter udlevering af vederlagsfri medicin fra de offentlige hospitaler til de private apoteker. Det fremgår af af flere svar, som ældre- og Sundhedsminister Sophie Løhde har givet til sundhedsordfører Flemming Møller Mortensen (S), der i en stribe spørgsmål til ministeren forsøger at kaste lys over, om en sådan flytning ville kunne reducere medicinspild og også nedbringe de...

Statsrevisorerne kritiserer Sundhedsministeriet for ‘væsentlige regelbrud’ Sundhedsministeriet og flere af ministeriets styrelser herunder SSI og Lægemiddelstyrelsen modtager kritik i en ny beretning fra Rigsrevisionen.
Skriv en kommentar
Pædiatere beder Folketinget om hjælp: »Det er efterhånden svært at se forældrene i øjnene« De to overlæger Allan Lund og Peter Born har haft foretræde for Folketingets Sundhedsudvalg for at lægge pres på Sundhedsministeriet, der stadig har Sundhedsstyrelsens anbefaling om indførelse af screening for SMA hos nyfødte under behandling.
Skriv en kommentar
Dyre lægemidler udfordrer Medicinrådet Medierne fokuserede sidste år igen på Medicinrådets afgrænsede anbefaling af Spiranza til den sjældne sygdom spinal muskelatrofi. Dyre lægemidler til sjældne sygdomme er generelt en udfordring, siger formand Jørgen Schøler Kristensen, men der er alligevel blevet anbefalet flere af dem de seneste par år.
1 kommentar
Medicinrådet gør status over 2020: Færre anbefalinger, men flere vejledninger Også i Medicinrådet har COVID-19 påvirket meget af arbejdet i 2020. I en netop udgivet årsberetning gør rådet status over året, der gik.
Skriv en kommentar
Omkostningen ved COVID-19 er vand i forhold til prisen for ikke at bremse udviklingen af antibiotikaresistens Mens alle taler om COVID-19, lurer truslen fra antibiotikaresistens i horisonten. Gør vi ikke noget ved problemet nu, vil den økonomiske omkostning og prisen i menneskeliv om få år blive meget højere, end COVID-19 nogensinde kommer i nærheden af, siger Torben Mogensen, formand for Lungeforeningen.
Skriv en kommentar
Ellen Trane ønsker internationalt samarbejde for at sikre lavere medicinudgifter Samarbejde i Norden og på tværs af Europa skal hjælpe med at holde de stigende medicinudgifter nede, mener sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V).
Skriv en kommentar
Efter pres fra industrien: Regionerne måtte opgive sparekrav til forsøgsordning med fortrolige medicinpriser Efter markante indspark fra lægemiddelvirksomheder og patientforeninger er det ikke længere et krav, at ny forsøgsordning med fortrolige medicinpriser skal føre til besparelser på tilskudsmedicin, som regionerne ellers ønskede. Lif og Danske Patienter roser høringsprocessen.
Skriv en kommentar
Amgros-direktør: Nordiske landes fælles medicinindkøb danner skole Amgros og Nordisk Lægemiddelforum har udviklet en model for tværnationale udbud og indkøb af lægemidler, som måske kan finde vej til andre EU-lande.
Skriv en kommentar
Medicinalvirksomheder er frustrerede over ny lov: Det koster tid og penge Nogle medicinalvirksomheder overvejer at trække sig fra det danske marked i kølvandet på en ny lov med krav om lagerpligt, lyder det fra Anders Hoff, politisk chef i Lægemiddelindustriforeningen. 34 virksomheder har indtil videre søgt om dispensation for hele eller dele af den nye lov, viser tal fra Lægemiddelstyrelsen.
Skriv en kommentar
Ida Sofie Jensen om ny prisaftale: »Den giver stabilitet og ro« Koncernchef i Lægemiddelindustriforeningen, Ida Sofie Jensen, er særligt begejstret for indførelsen af en karensperiode i en ny prisaftale for sygehusmedicin. Det handler om ‘forhandlinger og positionering’, lyder det fra professor Jakob Kjellberg om aftalen.
Skriv en kommentar
Analytiker om ventende grønt lys til ungarsk kommissær: »Der er en fejde mellem de forskellige partigrupper« Godkendelsen af ungarske Olivér Várhelyi som EU-kommissær for sundhed er trukket ind i en større politisk kamp. Utilfredsheden i EU-Parlamentet handler bl.a. om abort og vacciner og trækker tråde til det ungarske styre, fortæller Rasmus Egmont Foss, analytiker ved Tænketanken Europa.
Skriv en kommentar