Både Lægemiddelindustriforeningen (Lif) og paraplyorganisationen Danske Patienter finder det problematisk, at sagsbehandlingstiderne på de juridiske områder i Region Hovedstaden gennem en årrække har været for lange. Det gør ondt på os at se konsekvenserne af sagsbehandlingstiderne. Det er viden og patientbehandling, der bliver udskudt Henrik Vestergaard, vicedirektør, Lif Ventetiden på at få godkendt kontrakter, afklaring af GDPR-dataroller og godkendelse fra De Videnskabsetiske Komiteer har nu gennem en flerårig periode forsinket og bremset dansk sundhedsforskning. Efter flere års pres fra forskerne...

Ph.d. på pause: Izzet Altintas ventede på svar i 182 dage Siden oktober 2021 har Izzet Altintas ventet på godkendelse af et ph.d.-projekt, der har potentiale til at forebygge senkomplikationer efter blodpropper i benene. Der gik næsten et halvt år, inden han hørte fra De Videnskabsetiske Komiteer i Region Hovedstaden.
Skriv en kommentar
Direktør i Region Hovedstaden: Vi har skåret mere end en måned af sagsbehandlingstiden Som direktør for Center for Sundhed har Charlotte Hosbond ansvaret for Region Hovedstadens videnskabsetiske komiteer. Hun foretrækker at have fokus på fremtiden, men erkender dog, at de seneste års høje andel af sager, der ikke behandles til tiden, ikke har været godt nok.
Skriv en kommentar
Lange sagsbehandlingstider lammer forskningen i Region Hovedstaden Sidste år overskred hovedstadens videnskabsetiske komiteer sagsbehandlingstiden i mere end ni ud af ti sager. Problemerne med lange ventetider går flere år tilbage og har allerede kostet forskningssamarbejder, tid og penge. Nu vil regionen komme sagsbunkerne til livs.
Skriv en kommentar
Medicinrådets QALY-sager er ofte forsinket Medicinrådet overskrider tidsfristen i tre ud af syv sager har overskredet tidsfristen på 16 uger. Lægemiddelindustriforeningen (Lif) har lavet en rundspørge blandt medlemmerne. Derfor vil Lif have rådet til at stramme op.
Skriv en kommentar
Danske Patienter: Medicinrådet skal også kunne bruge betingede anbefalinger i stedet for et ja Morten Freil, der er formand for Danske Patienter, kalder Danske Regioners udspil til en model for betingede anbefalinger for 'defensiv'. Ifølge formanden skal betingede anbefalinger ikke kun bruges efter en afvisning, men også i stedet for en anbefaling.
Skriv en kommentar
Industrien jubler, men organisationer ser mangler: Her er sundhedsøkonomens dom over life science-strategien Professor Lars Holger Ehlers vurderer, at regeringens life science-strategi overordnet kommer godt i mål med initiativer til gavn for industrien og samfundsøkonomien. Men han deler kritikernes holdning om, at patienterne ikke får de samme fordele ud af strategien.
Skriv en kommentar
Industrien modsiger Amgros: Fælles nordisk udbud er en fordel for Norge – ikke for Danmark IGL og LIF er ikke overrasket over, at Amgros ifølge eget udsagn kunne have indhentet samme tilbud, som man modtog i forrige fælles nordiske udbud, hvis man havde holdt sig til et udelukkende dansk udbud.
Skriv en kommentar
Danske Patienter om forskel i eksperimentel behandling: »Helt uacceptabelt« Der er store geografiske forskelle på, hvor ofte regionerne søger rådgivning om eksperimentel behandling hos Sundhedsstyrelsen, og det er problematisk, mener Morten Freil, direktør i Danske Patienter.
Skriv en kommentar
Danske Patienter revser evalueringen af Medicinrådet Evalueringen af Medicinrådet konkluderer, at rådets beslutninger træffes på et uvildigt grundlag, men det stiller Danske Patienter sig skeptisk overfor. Og så vil organisationen have samfundsøkonomi ind i vurderingerne.
Skriv en kommentar
Behandlingsråd skal prioritere nye behandlinger i sundhedsvæsenet Regeringen og DF er tirsdag blevet enige om en længe ventet sundhedsreform. Det betyder bl.a., at Medicinrådet udvides med et behandlingsråd, som skal vurdere nye dyre medicinteknologier og behandingsformer. Fornuftigt initiativ, der godt kunne bruge flere penge, mener Lægeforeningen og Danske Patienter.
Skriv en kommentar
Danske Patienter dumper ny vejledning om enkelttilskud Når Lægemiddelstyrelsen skal vurdere, om en patient kan få enkelttilskud til behandling med et lægemiddel, skal midlets pris fremover indgå i vurderingen. Men der mangler klare retningslinjer for den nye vurdering, mener Danske Patienter.
Skriv en kommentar