Ida Sofie Jensen.
Foto: Lif

Kritik af pengestrøm fra medicinalindustrien til patientforeninger Patientforeninger har på to år fået 60 pct. flere penge fra medicinalindustrien.

I 2016 pumpede Lægemiddelindustriforeningens (Lif) medlemmer 14,6 mio. kr. over til de danske patientforeninger, en stigning på over 60 pct. på to år. Pengene bruges til alt fra udvikling af apps til afholdelse af debatter på Folkemødet. Det skriver Jyllands-Posten. Men medicinalselskabernes pengestrøm kan underminere foreningernes evne til at varetage patienternes interesser uafhængigt, mener en ekspert og foreningernes brancheorganisation, Danske Patienter, ifølge avisen. »Forskning viser, at man ikke kan have et samarbejde med medicinalindustrien af finansiel karakter, uden at man...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.