Danske læger bør ikke vaccinere kvinder over 26 år mod livmoderhalskræft indtil det er bevist, at vaccinen har effekt. Det mener Karen Reinhold Wøjdemann, formand for Dansk Selskab for Obstetrik og Gynækologi, skriver MetroXpress. »Jeg synes, man skal afvente Sundhedsstyrelsens arbejdsgruppe og se, om der er evidens, før man fortsætter. Det er vigtigt, at hvis man har en fornemmelse af, at der er en øget risiko for bivirkninger og ikke er bevis for en effekt, så skal man stoppe,« siger hun...

Ledende overlæge: Vi bør mere systematisk pode vores patienter for RSV og vaccinere dem med størst behov Vi kan i dag vaccinere for RSV, og derfor giver det også mening at pode for virusinfektionen, så vi kan finde ud af, om nogle patienter gentagne gange bliver indlagt med en infektion og derfor nok bør overveje at blive vaccineret, siger ledende overlæge i lungemedicin Anders Løkke.
Skriv en kommentar
Stort danskledet studie på ASCO: Voldsom forbedring i behandling af livmoderkræft Tillæg af dostarlimab til standardbehandling ved livmoderkræft giver markant forbedret progressionsfri overlevelse og overlevelse. Specielt patienter med højt udtryk af dMMR ser ud til at have gavn af behandlingen. Dette bliver den nye standard inden for kort tid, siger den danske overlæge og ledende forsker bag studiet, der er præsenteret på ASCO.
Skriv en kommentarLægemiddelkandidat fra Janssen og Genmab får særstatus af FDA
Skriv en kommentarBMS ansøger om godkendelse af middel mod plakpsoriasis i både EU og USA
Skriv en kommentarSydbank: FDA-godkendelse til Darzalex Faspro er positivt nyt
Skriv en kommentarNovo Nordisk vil udvide brugen af lyninsulin
Skriv en kommentarFDA udvider godkendelse af HPV-vaccine til de 27-45-årige
Skriv en kommentarLægemiddelstyrelsen undersøger livsfarlig bivirkning ved diabetesmedicin
Skriv en kommentar
Så lang tid tager turen fra FDA til Medicinrådet Regionerne har opgjort, hvor lang tid, der typisk er gået fra FDA og EMA har godkendt et lægemiddel til Medicinrådet har taget stilling til det. Lif mener, Medicinrådet bør arbejde hurtigere.
Skriv en kommentarFlere EMA-eksperter ville ikke anbefale Ocrevus til primær progressiv sclerose Det var et uenigt eksperthold, der forrige år anbefalede at udvide indikationen for midlet Ocrevus til også at indbefatte primær progressiv sclerose. Flere specialister argumenterede for et nej pga. ringe dokumentation for effekt, der i øvrigt så ud til at være meget lille.
Skriv en kommentar