Michael Borre
»Vi er endnu ikke nået et niveau, hvor man tænker antibiotikaresistens ind som et dagligt problem. Vi lever et et smørhul i Danmark, hvad angår infektioner, men man skal ikke langt udover Danmarks grænser, før det bliver et problem, siger Michael Borre, der er lærestolsprofessor med speciale i prostatakræft ved Aarhus Universitet og formand for Danske Multidisciplinære Cancer Grupper.

Kræftlæger frygter for antibiotikaresistens: Det er på alle måder bekymrende Ny undersøgelse blandt 30 danske onkologer og hæmatologer viser, at over halvdelen af de adspurgte er bekymrede for antibiotikaresistens, som på sigt frygtes at blive en global sundhedskrise.

Vi går med hastige skridt mod en dunkel fremtid. Hvis udviklingen af antibiotikaresistens ikke stoppes, risikerer kræftlæger at skulle vurdere, om de ellers effektive, men immunsvækkende kræftbehandlinger vi kender i dag, kan betale sig, da der vil være en overhængende risiko for, at patienten kan dø af en simpel infektion. For at få et bedre kendskab til, hvordan kræftlæger opfatter problematikken i Danmark, har den amerikanske medicinalgigant Pfizer gennemført en spørgeundersøgelse blandt 30 onkologer og hæmatologer fra hele landet. Adam...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.