Et nyt forskningsprojekt med kræftforsker og professor Susanne Dalton i spidsen skal finde løsninger, så flere sårbare patienter kommer lige så godt gennem et kræftforløb som patienter, der ikke betegnes som sårbare.

Pfizer er med i offentligt-privat forskningsprojekt, der skal opspore sårbare kræftpatienter tidligere Pfizer, Kræftafdelingen ved Sjællands Universitetshospital og softwarefirmaet Daman er gået sammen i nyt offentligt-privat forskningsprojekt, der skal finde løsninger til at reducere uligheden i behandling for urologisk kræft i Region Sjælland. Sårbarhed kommer i mange former, og det skal være sådan, at alle har de samme muligheder for at komme godt gennem et kræftforløb, siger kræftforsker og professor Susanne Dalton.

Der er stor ulighed mellem danskerne i muligheden for et sundt liv. Uligheden betyder også, at store grupper af danskere fra vugge til grav har ringere mulighed for diagnose og behandling af alle tænkelige sygdomme. Statsminister Mette Frederiksen (S) adresserede for nylig problemstillingen og gjorde det også klart, at det er regeringens ambition at nedbringe ulighed i sundhed mellem danskere. Statsministeren er dog langt fra den første til at tænke disse tanker, for overalt i Danmark arbejder forskere og læger...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.