HPV-vaccinerede får fald i svære celleforandringer Den første årgang af piger, der fik tilbudt og tog imod HPV-vaccinen, havde færre svære celleforandringer, som i sidste ende kan føre til livmoderhalskræft, end en årgang fra 1983, viser ny undersøgelse.

Et nyt studie som forskere fra Københavns Universitet netop har fået publiceret i det videnskabelige tidsskrift International Journal of Cancer viser, at årgangen af piger født i 1993, som var den første årgang, der blev tilbudt vaccinen, har betydeligt færre svære celleforandringer end årgangen fra 1983, som ikke havde mulighed for at blive vaccineret. De to årgange af kvinder er sammenlignelige og ligner hinanden på bl.a. uddannelsesniveau og gennemsnitlige alder for seksuel debut. Det nye studie er det første, hvor...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.