Et nyt studie som forskere fra Københavns Universitet netop har fået publiceret i det videnskabelige tidsskrift International Journal of Cancer viser, at årgangen af piger født i 1993, som var den første årgang, der blev tilbudt vaccinen, har betydeligt færre svære celleforandringer end årgangen fra 1983, som ikke havde mulighed for at blive vaccineret. De to årgange af kvinder er sammenlignelige og ligner hinanden på bl.a. uddannelsesniveau og gennemsnitlige alder for seksuel debut. Det nye studie er det første, hvor...

Stort danskledet studie på ASCO: Voldsom forbedring i behandling af livmoderkræft Tillæg af dostarlimab til standardbehandling ved livmoderkræft giver markant forbedret progressionsfri overlevelse og overlevelse. Specielt patienter med højt udtryk af dMMR ser ud til at have gavn af behandlingen. Dette bliver den nye standard inden for kort tid, siger den danske overlæge og ledende forsker bag studiet, der er præsenteret på ASCO.
Skriv en kommentarKritisk ph.d. ændrer ikke myndighedernes syn på HPV-vacciner Ny ph.d.-afhandling konkluderer, at HPV-vaccinen virker, men også øger risikoen for alvorlige nervesystemskadevirkninger. Der er dog tale om »tilfældige fund«, der ikke rokker ved myndighedernes tillid til vaccinerne, siger Lægemiddelstyrelsen.
Skriv en kommentarMænd har bedre effekt af immunterapi end kvinder Stor metaanalyse peger på markant højere overlevelsesgevinst af immunterapi blandt mænd. Forskelle i kønnenes immunforsvar kan være en del af forklaringen, mener forskerne bag analysen.
Skriv en kommentarNyt kræftmiddel er effektivt på børn Et nyt studie viser, at lægemidlet Larotrectinib udløser respons i 93 pct. af alle de kræftramte børn, der deltog i studiet.
Skriv en kommentarNye immunterapier for lungekræft forlænger overlevelsen Patienter med ikke-småcellet lungekræft ser ud til at kunne leve længere takket være nye banebrydende behandlinger, der kombinerer immunterapi med andre.
Skriv en kommentarOmbudsmand frikender EMA i sag om HPV-vaccine EMA har ikke begået proceduremæssige fejl i forbindelse med den HPV-undersøgelse, der frikendte vaccinen for en række bivirkninger, afgør EU-ombudsmand.
Skriv en kommentar
Britisk studie: Sundhedsgevinster ved nye lægemidler kan være negative Analyse af sundhedsmæssige konsekvenser af nye lægemidler anbefalet af NICE peger på større sundhedsgevinster, hvis udgifterne til nye lægemidler i stedet var brugt til andre behandlinger. Studiet bidrager til debatten om prioritering, mener onkolog, der ser lægemidlers tilgængelighed som en politisk afgørelse.
Skriv en kommentar
Færre søger råd om eksperimentel behandling: »Kræftbehandlingerne er blevet meget bedre« Det skyldes formentlig bedre behandlinger, siger enhedschef Claus Malta Nielsen om få sager for Sundhedsstyrelsens rådgivende panel for eksperimentel behandling. Ordningen har også været med til at sætte skub i en vigtig udvikling på området, lyder det fra cheflæge Ulrik Lassen.
Skriv en kommentar
Professorer: Sundhedsdatastyrelsens nye prispolitik gør Danmark dummere Høje priser for at få adgang til data får forskningsenhed på Syddansk Universitet til at stoppe med at opdatere data, og til at begrænse nye forskningsprojekter. Det mener Anton Pottegård, professor på SDU.
Skriv en kommentar
Nu begynder sidste fase af verdens største kliniske forsøg Arbejdet med at vaccinere deltagere til sidste fase af Danflu-forsøget er i gang. Det går ‘fantastisk’, lyder det fra professor Tor Biering-Sørensen, som fortæller, at studiet kan fortsætte trods Datatilsynets udmelding i foråret, der satte en stopper for andre registerstudier.
Skriv en kommentar
Behandling af kvinder med livmoderkræft med dostarlimab er uafhængig af dMMR-status RUBY-studiet, hvor kvinder med livmoderkræft er blevet behandlet med immunterapien dostarlimab, bliver ved med at kaste positive resultater af sig. Nu viser en ny posthoc-analyse af data fra studiet, at effekten af behandlingen er lige god hos kvinder med muteret eller methyleret dMMR.
Skriv en kommentar