Frygt for bioterror drev udviklingen af Bavarian Nordics koppevaccine
82-årige Asger Aamund fortæller, at den moderne koppevaccine, som Bavarian Nordic har patent på, blev til på baggrund af den oprindelige virus' 570 gennemkørsler i kyllingeforstre. Gennemkørslerne resulterede i, at virus mistede sin evne til at replicere i mennesker og dermed blev mere eller mindre bivirkningsfri.Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Frygt for bioterror drev udviklingen af Bavarian Nordics koppevaccine Stifter og tidligere bestyrelsesformand i Bavarian Nordic, Asger Aamund, fortæller historien om, hvordan virksomhedens koppevaccine blev til i de sene 90'ere og tidlige 00'er, hvor en udbredt frygt for biologisk terror endte med at finansiere den forskning, der ligger til grund for markedsføringen af Bavarian Nordics koppevaccine.

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind