Lars Holger Ehlers
Lars Holger Ehlers har været med til at kortlægge, hvor mange ATMP’er der er ansøgt om at få anbefalet, og hvor mange som har fået grønt lys i England, Norge, Sverige og Danmark.

Forsker bag ny rapport, der kortlægger ATMP i Norden: Danmark bliver forbigået Danmark halter efter resten af Norden, når det kommer til ansøgninger om at få anbefalet avancerede medicinske terapier, viser ny rapport. Manglende politisk fokus og rammer er en udfordring, lyder det fra Lars Holger Ehlers, forsker og sundhedsøkonom, som står bag rapporten.

Avancerede medicinske terapier eller ATMP’er giver banebrydende nye muligheder for at behandle sygdomme, hvor der ellers kun har været begrænsede eller slet ingen muligheder for behandling. Nu har en ny rapport, som Dagens Medicin har fået udarbejdet af Nordic Institute of Health Economics (NIHE), kortlagt området for ATMP’er i Danmark, England, Sverige og Norge. Rapporten tyder på, at Danmark bliver forbigået, når medicinalvirksomhederne skal vælge i hvilke af de fire lande, de vil forsøge at få en ATMP anbefalet af...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.