Medicinalfirmaer skal fremover komme med forklaring til myndigheder, hvis de ønsker at trække et lægemiddel væk fra markedet. Sådan lyder et forslag fra EU-kommisionen, der skal forhandles færdigt i løbet af det næste halvår.

Hvad skal der ske på sundhedsområdet i EU? EP-VALG: Medicinmangel kommer til at fylde mest i Europa-Parlamentet i den kommende valgperiode, ifølge analytiker ved Tænketanken Europa. Han sætter ord på, hvad vi kan forvente af sundhedsområdet de næste fem år.
Skriv en kommentar
Snart skal EU-Parlamentet stemme om holdning til ny farmalov I midten af april skal medlemmerne af EU-Parlamentet stemme om deres position til EU’s fremtidige lægemiddellovgivning.
Skriv en kommentar
EU-Kommissionen offentliggør liste med mere end 200 kritiske lægemidler Mere end 200 aktive stoffer er på den første EU-liste over kritiske lægemidler. Listen er en del af EU-Kommissionens arbejde med at sikre forsyning af medicin.
Skriv en kommentar
EU-Kommissionen vil styrke forsyningen af kritisk medicin til Europa Frivillig omfordeling af medicin, en alliance for kritiske lægemidler og et netværk af internationale partnere. Det er nogle af de tiltag, som EU-Kommissionen vil gennemføre for at styrke forsyningskæden af kritisk medicin i EU.
Skriv en kommentar
Uenighed i ledergruppen, for få sundhedsøkonomer og en tillidskløft Dagens Pharma har nærlæst Implements analyse af Medicinrådet. Analysen peger på flere interne problemer knyttet til ledelse og fastholdelse, som har medvirket til lange sagsbehandlingstider. Torben Klein, sekretariatets direktør, ser selv et behov for at styrke samarbejdet i ledelsesgruppen.
Skriv en kommentar
Pædiatere beder Folketinget om hjælp: »Det er efterhånden svært at se forældrene i øjnene« De to overlæger Allan Lund og Peter Born har haft foretræde for Folketingets Sundhedsudvalg for at lægge pres på Sundhedsministeriet, der stadig har Sundhedsstyrelsens anbefaling om indførelse af screening for SMA hos nyfødte under behandling.
Skriv en kommentar
Dyre lægemidler udfordrer Medicinrådet Medierne fokuserede sidste år igen på Medicinrådets afgrænsede anbefaling af Spiranza til den sjældne sygdom spinal muskelatrofi. Dyre lægemidler til sjældne sygdomme er generelt en udfordring, siger formand Jørgen Schøler Kristensen, men der er alligevel blevet anbefalet flere af dem de seneste par år.
1 kommentar