I aftes kunne Dagens Pharma bringe nyheden om, at regeringen vil have det europæiske lægemiddelagentur til Danmark. Professor på Institut for Statskundskab på Københavns Universitet (KU), Dorte Sindbjerg Martinsen, vurderer, at det er sandsynligt, at Danmark kan tiltrække EMA. Hun har forsket i politiske – og retlige dynamikker i EU, og hendes vurdering lyder, at Danmark er et velvalgt sted at placere EMA, da Danmark har en veludviklet sundhedssektor og en relativt stor medicinalindustri. »Det er argumenter, jeg har hørt,...

Knoglemarvskræft og CAR-T: Medicinrådet er klar med nye anbefalinger På sit møde i november er Medicinrådet kommet frem til fire nye anbefalinger til sygdomsområder som kræft i mave-tarmsystemet og knoglemarven.
Skriv en kommentar
Lægemiddelindustriforeningen både roser og revser EU’s forslag til ny farmalov Der er positive mål i EU-Kommissionens forslag til en revision af EU’s farmalovgivning, lyder det fra Lægemiddelindustriforeningen, Lif. Dog er det de forkerte redskaber, som kommissionen vil tage i brug, mener koncernchef Ida Sofie Jensen.
Skriv en kommentar
Medicinrådet strømliner ansøgningsskema for at rydde ud i misforståelser og afklaringer Medicinrådet har revideret ansøgningsskemaet til vurdering af nye lægemidler og indikationer. Formand Jørgen Schøler Kristensen håber, at det kan gøre ansøgningsprocessen bedre og hjælpe på sagsbehandlingstiden.
Skriv en kommentar
Uenighed i ledergruppen, for få sundhedsøkonomer og en tillidskløft Dagens Pharma har nærlæst Implements analyse af Medicinrådet. Analysen peger på flere interne problemer knyttet til ledelse og fastholdelse, som har medvirket til lange sagsbehandlingstider. Torben Klein, sekretariatets direktør, ser selv et behov for at styrke samarbejdet i ledelsesgruppen.
Skriv en kommentar
Pædiatere beder Folketinget om hjælp: »Det er efterhånden svært at se forældrene i øjnene« De to overlæger Allan Lund og Peter Born har haft foretræde for Folketingets Sundhedsudvalg for at lægge pres på Sundhedsministeriet, der stadig har Sundhedsstyrelsens anbefaling om indførelse af screening for SMA hos nyfødte under behandling.
Skriv en kommentar
»Det er ikke sikkert, at den næste sundhedskrise ligner det, vi har nu« INTERVIEW: Forsyningsproblemer er forsvindende små i Danmark, men alligevel sætter Lægemiddelstyrelsen med den erfarne faglige direktør Merete Hermann i spidsen ind for at præge realiseringen af en ny EU-forordning, der blandt andet skal sikre forsyningen i EU. Ifølge Merete Hermann er det klart i Danmarks bedste interesse, at også styrelsen præger processen.
Skriv en kommentar
Stort indgreb lurer forude: EU vil have direkte adgang til industriens dybeste maskinrum EU-parlamentet har vedtaget en forordning, der skal sætte en stopper for europæisk medicinmangel i fremtidige kriser. Vejen derhen er brolagt med industriens data om lagre, men den rummer også konkurrencemæssige problemer, siger Lif.
Skriv en kommentar
‘Strengt fortroligt’: Leo Pharma med hård kritik i rødglødende brev til Medicinrådet I et klassificeret brev giver det danske medicinalfirma Medicinrådet på puklen for at have lavet en elendig vurdering af eksem-midlet Adtralza.
Skriv en kommentar
Stor EU-ændring i ansøgninger til kliniske forsøg på vej: Mange ved slet ikke, at det sker EU's forordning for kliniske lægemiddelforsøg vender op og ned på, hvordan firmaer og offentlige forskere skal ansøge om at udføre deres forsøg. Men langtfra alle er klar over, at ændringen er på vej. Lif frygter for tekniske og administrative udfordringer, når forordningen træder i kraft i begyndelsen af næste år.
Skriv en kommentar
Sundhedsøkonomer: Sådan får Medicinrådet styr på sagsbehandlingstiden To sundhedsøkonomer giver hvert deres bud på, hvordan Medicinrådet nedbringer sagsbehandlingstiden, der i 2020 i gennemsnit overskred grænsen med fem uger. Rådsformand mener ikke, at flere økonomiske midler nødvendigvis løser problemet.
Skriv en kommentar
Dyre lægemidler udfordrer Medicinrådet Medierne fokuserede sidste år igen på Medicinrådets afgrænsede anbefaling af Spiranza til den sjældne sygdom spinal muskelatrofi. Dyre lægemidler til sjældne sygdomme er generelt en udfordring, siger formand Jørgen Schøler Kristensen, men der er alligevel blevet anbefalet flere af dem de seneste par år.
1 kommentar