En del CLL-patienter progredierer fortsat på ibrutinib Overlæge Carsten Niemann fra Rigshospitalet tror ikke længere på ibrutinib som vedvarende monoterapi til yngre patienter med kronisk lymfatisk leukæmi efter at have set nye follow up-data på ASH.

SAN DIEGO (Dagens Medicin) – Kontinuerlig behandling med lægemidlet ibrutinib blev i 2015 spået til at kunne blive en effektfuld behandling af patienter med kronisk lymfatisk leukæmi, CLL. Det skete efter, at hæmatologen Mohammed Z. H. Farooqui og kollegaer fra NIH i det videnskabelige tidsskrift Lancet Oncology publicerede studiedata, der umiddelbart så lovende ud. Men optimismen hvad angår vedvarende effekt af denne behandling for højrisiko patienter med tilbagefald af CLL er svundet betragteligt – og er for nogens vedkommende konverteret til skepsis – efter at der på dette års...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.