Dansk forsker vil forbedre medicinsk behandling af neurologiske sygdomme Professor Bente Vilsen fra Aarhus Universitet får støtte fra Lundbeckfonden til at udforske genetisk ændring af natrium-kalium-pumpens protein. 

Professor, dr.med. Bente Vilsen, Institut for Biomedicin ved Aarhus Universitet, har fået 4.736 mio. kr. fra Lundbeckfonden til at udforske pumpemekanismen og virkningen af en genetisk ændring. Forskningen kan være et skridt på vejen til behandling af alvorlige neurologiske sygdomme, skriver Aarhus Universitet. En defekt natrium-kalium-pumpe, som er den livsvigtige celle-membran-pumpe, kan være årsag til alvorlige neurologiske lidelser som parkinsonisme og forbigående halvsidige lammelser hos børn. Der findes ikke en effektiv medicinsk behandling af sygdommene, men nyere forskning viser, at...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind