Claus Lindbjerg
Claus Lindbjerg Andersen, professor ved Aarhus Universitet, får 15 mio. kr. til at forbedre overlevelsen for patienter med tarmkræft.

Novo Nordisk Fonden giver 15 mio. kr. til forskning i tarmkræft To forskere har udviklet en blodbaseret målemetode, der kan afsløre, om der er tarmkræft-DNA i blodet hos patienter, der er blevet opereret for tarmkræft.

Professor, ph.d. Claus Lindbjerg Andersen og professor Søren Laurberg fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital har fået en bevilling på 15 mio. kr. fra Novo Nordisk Fonden. Det skriver Aarhus Universitet. Pengene skal bruges til forbedring af behandling af tarmkræft. De to forskere har udviklet en blodbaseret målemetode, der kan afsløre, om der er tarmkræft-DNA i blodet hos patienter, der er blevet opereret for tarmkræft. Tarmkræft-DNA i blodet betyder, at patienten har restsygdom og derfor har meget stor risiko for at få tilbagefald. Den nye målemetode skal...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.