Biogens administrerende direktør Janne Harder erkender, at det eksisterende datagrundlag for Spinrazas effekter og bivirkninger er spinkelt, men påpeger, at det har været tilstrækkeligt til, at lægemidlet er blevet blåstemplet til alle børn med SMA i 29 lande – bare ikke Danmark.

Biogen: Spinraza-data er endnu ikke tilgængelige for os Grunden til, at Biogen ikke for længst har fremlagt nye data for effekt og bivirkninger af lægemidlet Spinraza mod spinal muskelatrofi er, at det ikke har adgang til data fra de forskellige behandlingsenheder rundt om i verden. Lægerne vil selv publicere data.

»Vi har endnu ikke kunnet få adgang til patientdata. Men vi arbejder hårdt på at få det.«  Sådan lyder svaret fra medicinalfirmaet Biogens administrerende direktør Janne Harder på det spørgsmål, som Leif Vestergaard som medlem af Medicinrådet i går fremsatte i Dagens Medicin. I et debatindlæg spurgte han, hvordan det kan være, at der endnu ikke foreligger systematiske opsamlinger af erfaringer og effekter af firmaets lægemiddel Spinraza mod spinal muskelatrofi. Manglen på data var årsagen til, at rådet på sit...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.