Medicinrådet siger én gang ja, tre gange nej og kommer med tre opdateringer Medicinrådet anbefaler ny behandling til patienter med spinal muskelatrofi, men siger nej til to kræftmidler og ét middel mod hyperkolesterolæmi.

Resultatet af det 61. rådsmøde i Medicinrådet blev til fire lægemiddelanbefalinger og tre opdaterede lægemiddelrekommandationer. Som det første anbefaler Medicinrådet nu et tredje lægemiddel til behandling af mindre børn med muskelsvindsygdommen spinal muskelatrofi. Det drejer sig om lægemidlet Evrysdi (risdeplam), som Medicinrådet anbefaler som mulig standardbehandling til patienter med spinal muskelatrofi type 1 samt til børn under seks år med type 2 og 3. Efter Medicinrådets vurdering har rifluridin/tipiracil kun marginalt bedre effekt på sygdommen end lindrende standardbehandling, men kommer...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.