Tine Jess
»Der er en naturlig balance i tarmbakteriesammensætningen, som har betydning for vores tarmhelbred og generelle helbred, og hvis man først forstyrrer denne sammensætning i en uheldig retning, kan det have uoprettelige helbredsmæssige konsekvenser,« siger professor dr.med. Tine Jess.

Antibiotika øger risikoen for kroniske tarmsygdomme – særligt efter 40-årsalderen Jo mere kroppen udsættes for antibiotika, des mere stiger risikoen for udvikling af inflammatoriske tarmsygdomme, man aldrig kommer af med igen, viser nyt studie.

Antibiotika slår ikke bare infektioner ned. De antimikrobielle lægemidler slår også sammensætningen af tarmbakterier ud af balance, og det kan lede til udvikling af kroniske inflammatoriske tarmsygdomme som Crohn’s sygdom og ulcerøs colit. Det er konklusionen i et nyt dansk studie, hvor forskere har undersøgt, hvordan brugen af antibiotika og risikoen for udvikling af inflammatorisk tarmsygdom hænger sammen. Resultatet af studiet peger på, at brug af antibiotika øger risikoen markant for udvikling af inflammatorisk tarmsygdom – jo mere antibiotika, des...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind