


Endelig kan lymfompatienter behandles med CAR-T-celleterapi: »Enormt betydningsfuldt« Hæmatologer har ventet længe på Medicinrådets seneste beslutning om at anbefale brugen af CAR-T-celleterapi til patienter med diffust storcellet B-celle lymfom. Nu er det endeligt muligt for læger at behandle deres patienter med den revolutionerende form for behandling, og det kommer vi til at se meget mere af i fremtiden, siger formand for Dansk Lymfom Gruppe.
Skriv en kommentar
SSI-forsker om antibiotika-rapport: »Forbruget af kombinationspenicillinerne er steget drastisk« Hospitalerne bruger mere og mere antibiotika, mens forbruget er dalende i almen praksis. Det viser en ny rapport fra Statens Serum Institut og DTU Fødevareinstitut. Den viser, at der er behov for at begrænse forbruget af kombinationspenicillin, lyder det fra en af forskerne bag.
Skriv en kommentar
Nordsjællands Hospital sætter fokus på rationelt brug af antibiotika På Nordsjællands Hospital har de sat gang i et projekt for at bruge mindre bredspektret antibiotika. Det er nødvendigt i en verden, hvor antibiotikaresistensen kun går op, lyder det fra afdelingslæge bag.
Skriv en kommentar
Glemt klasse af antibiotika genoplivet af danske forskere Polyæter ionoforer har potentialet til at blive et vigtigt våben i kampen mod antibiotikaresistens, men på grund af toksicitetsbegrænsninger har de ikke før nu kunne benyttes i mennesker. Det har danske forskere fra Aarhus Universitet muligvis ændret på med revolutionerende organisk kemi.
Skriv en kommentar
Lif: Vi skal finde en løsning på markedsfejlen ved udvikling af ny antibiotika De grundlæggende spilleregler for udvikling af nye lægemidler er sat ud af spillet, når vi taler om udvikling af antibiotika. Lif skeler mod udlandet for at finde løsninger på problemet.
Skriv en kommentar
Lægeforeningen vil have national plan for brug af antibiotika Antibiotikaforbruget falder ikke, og der bruges mere af den type antibiotika, som har størst risiko for at udvikle resistens. Det får Lægeforeningen til at efterlyse en ny national handlingsplan for brugen af antibiotika
Skriv en kommentar
Forsker om ny CRISPR-behandling: En historisk milepæl inden for moderne medicin Det britiske lægemiddelagentur har som det første i verden godkendt en CRISPR-genbehandling. Det vil bane vejen for behandlinger til tusindvis af sygdomme, som der hidtil ikke har været behandlinger til, lyder det fra lektor på Aarhus Universitet.
Skriv en kommentar
Efter et år er samarbejdet mellem Riget og medicinalgigant ved at finde sin form: »Vores partnerskab skal gerne være med til at løfte de store udfordringer« Det har taget tid at finde en fælles forståelse i samarbejdet mellem Rigshospitalet og Johnson & Johnson og Janssen. Men nu er formen ved at være på plads, og de første forskningsresultater fra konstellationen er snart på vej.
Skriv en kommentar
Pfizer-direktør efterspørger nye betalingsmodeller for at sikre investeringer i antibiotika Det er ofte en dårlig forretning at investere i udvikling af antibiotika. Derfor er der brug for nye betalingsmodeller, mener Anne Bloch Thomsen, som er medicinsk direktør hos Pfizer Danmark.
Skriv en kommentar
EU-Kommissionen vil styrke forsyningen af kritisk medicin til Europa Frivillig omfordeling af medicin, en alliance for kritiske lægemidler og et netværk af internationale partnere. Det er nogle af de tiltag, som EU-Kommissionen vil gennemføre for at styrke forsyningskæden af kritisk medicin i EU.
Skriv en kommentar
Adam Steensberg: »Vi har aldrig stået så stærkt« Zealand Pharma, som fylder 25 år i efteråret, har siden foråret 2022 været igennem en større strategiændring. Selskabet satser hårdt på at komme ind på markedet for overvægt, og så har virksomheden en ‘juvel’, som administrerende direktør Adam Steensberg spår kan føre selskabet langt.
Skriv en kommentar