Regionernes lægemiddelorganisation Amgros har i 2017 sparet regionerne for 3,1 mia. kr. Besparelsen er opnået ved mere strategisk overvågning af markedet, tæt dialog med både leverandører, sygehusapoteker og regionerne samt en satsning på en bredere vifte af udbud. Det kan f.eks. være korte forløb for biosimilære lægemidler eller forskellige rabataftaler for lægemidler med stor omsætning. Den samlede rabatprocent er det forgangne år steget fra 26,3 til 27,15 pct., hvilket Amgros betegner som ‘historisk højt’. Da rabatten er steget med 13,5...

Udgifter til hospitalsmedicin steg med 392 mio. kr. i 2020 Stigninger i forbruget af kræftlægemidler som Darzalex og Keytruda var med til at øge hospitalsvæsenets udgifter til medicin med 4,4 pct. i 2020, fortæller Flemming Sonne, adm. direktør i Amgros.
Skriv en kommentar
Ny prisaftale minder om udskældt no-cure-no-pay-model Den prisaftale, som regionernes indkøbscentral Amgros har forhandlet hjem for øjenmidlet Luxturna, har flere lighedstræk med no-cure-no-pay-model, som har vist sig svær for andre lande at håndhæve.
Skriv en kommentar
Biosimilære lægemidler bremser hospitalernes medicinudgifter Væksten i regionernes udgifter til hospitalsmedicin endte på 3,5 pct. i 2016, og Amgros opnåede de højeste rabatter nogensinde.
1 kommentar
Amgros-direktør: Nordiske landes fælles medicinindkøb danner skole Amgros og Nordisk Lægemiddelforum har udviklet en model for tværnationale udbud og indkøb af lægemidler, som måske kan finde vej til andre EU-lande.
Skriv en kommentar
Sundhedsøkonom om Medicinrådet: »Det har bestemt været i stand til at gøre en forskel i forsøget på at lave priskonkurrence« Medicinrådets årsrapport viser, at rådet er lykkedes med at gøre en forskel på prissiden, lyder det fra sundhedsøkonom Trine Kjær. Den viser desuden, at godt halvdelen af sagerne bliver behandlet til tiden. Det glæder Lægemiddelindustriforeningen, som dog savner mere transparens i afslag.
Skriv en kommentar
Amgros undersøger nye betalingsmodeller: »Det er vigtigt, at vi har både de nye og ældre antibiotikaprodukter på markedet« Det kan sjældent betale sig for medicinalindustrien at udvikle nye antibiotika og fastholde ældre produkter på markedet. Derfor er Amgros i gang med at undersøge nye, alternative betalingsmodeller, lyder det fra Flemming Sonne, administrerende direktør.
Skriv en kommentar
Novartis tabte 300 mio. kr. i omsætning i 2021: »Vi må gøre alt, vi kan for at hente det tilbage« Novartis er faldet fra en tredjeplads til en sjetteplads på Dagens Pharmas liste over lægemiddelindustriens mest omsættende danske datterselskaber i 2021. Faldet på 30 pct. skyldes bl.a. et tabt udbud, fortæller adm. direktør Peter Drøidal.
Skriv en kommentar
Nyt udbud og simpelt trick sikrer store besparelser på dyrt lægemiddel mod øjensygdomme Bayer står til at miste en stor del af sine indtægter på lægemidlet aflibercept mod øjensygdomme, fordi Medicinrådet har sidestillet midlet med ranibizumab. Samtidig har Rigshospitalet opfundet ny metode til at mindske spildet på det dyre lægemiddel.
Skriv en kommentar
Industrien modsiger Amgros: Fælles nordisk udbud er en fordel for Norge – ikke for Danmark IGL og LIF er ikke overrasket over, at Amgros ifølge eget udsagn kunne have indhentet samme tilbud, som man modtog i forrige fælles nordiske udbud, hvis man havde holdt sig til et udelukkende dansk udbud.
Skriv en kommentar
Amgros om fælles nordisk udbud: Krav til miljø kommer til at fylde mere Ifølge adm. direktør i Amgros, Flemming Sonne, er fælles nordiske medicinudbud vejen frem for at sikre forsyning af ældre lægemidler. Forud for individuelle dialogmøder med lægemiddelproducenter forventer han, at krav til miljø vil få stadig større betydning.
Skriv en kommentar
Sundhedsøkonom om Medicinrådet: Der er rum til forbedring Professor i sundhedsøkonomi Lars Holger Ehlers er uenig med overlæge Carsten Niemann, der revser lægemiddelproducenter for at kræve for høje priser for deres produkter. I stedet mener Lars Ehlers, at ansvaret for at reducere medicinudgifterne ligger hos Medicinrådet
Skriv en kommentar