Hvis patienter, som får kemoterapi, får bestemte allergimidler, mindskes risikoen markant for at dø af kræft. Forskerne fra Kræftens Bekæmpelse har undersøgt registerdata fra alle kræftpatienter, som i perioden 1995-2011 blev diagnosticeret med spredt kræft. Dernæst har de set på, om patienterne har fået udskrevet antihistaminer indenfor seks måneder efter deres diagnose. Resultaterne viste, at såkaldte CAD-antihistaminer kan forstærke effekten af kemoterapi markant. Det skriver Kræftens Bekæmpelse på sin hjemmeside. Forskerne har på baggrund af laboratorieforsøg kortlagt, hvilke egenskaber antihistaminerne skal have...

Septembernyt fra Medicinrådet: En kommende behandlingsvejledning for ADHD og syv anbefalinger Medicinrådet har besluttet at sætte gang i arbejdet med at udarbejde en behandlingsvejledning for ADHD. Rådet er desuden kommet med syv nye anbefalinger efter sit møde i september.
Skriv en kommentarMedicinrådet kommer med nye anbefalinger til livmoderhalskræft og gigt Der er kommet nye anbefalinger fra Medicinrådet på sygdomsområder som livmoderhalskræft og gigt. Rådet er desuden kommet med en ny lægemiddelrekommandation for migræne.
Skriv en kommentar
Stort danskledet studie på ASCO: Voldsom forbedring i behandling af livmoderkræft Tillæg af dostarlimab til standardbehandling ved livmoderkræft giver markant forbedret progressionsfri overlevelse og overlevelse. Specielt patienter med højt udtryk af dMMR ser ud til at have gavn af behandlingen. Dette bliver den nye standard inden for kort tid, siger den danske overlæge og ledende forsker bag studiet, der er præsenteret på ASCO.
Skriv en kommentar
Frygter selvmord og misbrug: Reglerne for sløvende antihistaminer strammes igen Lægemiddelstyrelsen må atter tage hammeren i brug for hindre et farligt og uhensigtsmæssigt forbrug af cyclizin og to andre lignende præparater. Tidligere stramning har ikke vist tilstrækkelig effekt, da selvmord og over 100 årlige opkald til Giftlinjen stadig peger i retning af misbrug og bevidst overdosering.
Skriv en kommentarNy forskning: Molekyle kan afsløre, om kemoterapi virker Forskere fra Aarhus Universitetshospital og Aarhus Universitet står bag en ny opdagelse, der kan gøre det nemmere at finde ud af, om en tarmkræftpatient vil have gavn af kemoterapi.
Skriv en kommentarHerkomst afgør effekt af kemoterapi
Skriv en kommentar2,5 mio. kroner til udforskning af biologien bag kemo-smerter
Skriv en kommentar
Udvalgte prostatapatienter kan gå ned i kemodosis
Skriv en kommentarVejle Sygehus vil nedbringe ventetiden på kemoterapi til brystkræftpatienter
Skriv en kommentarPatienter får nyt værktøj til at registrere bivirkninger
Skriv en kommentar