Afrikanere, asiater, sydamerikanere og europæere har forskellige genetiske variationer i deres DNA, og disse variationer kan være afgørende for udfaldet af en kemobehandling. Sådan lyder én af konklusionerne fra et stort internationalt studie af børneleukæmi, fremgår det af en pressemeddelelse fra Rigshospitalet. Amerikanske forskere fra St. Jude Children’s Research Hospital har ledt forskningsprojektet, men studiet har haft deltagelse af bl.a. børnekræftlaboratoriet på Rigshospitalet, BonkoLab. BonkoLab har foretaget 270 cellegift-analyser i blodprøver fra sydamerikanske – og asiatiske børn med akut leukæmi....

Kunstig intelligens fortæller forskere om effekt af lægemidler En model baseret på kunstig intelligens kan på baggrund af information fra en lang række datakilder pege på, hvordan forskellige lægemidler vil virke helt ned på det molekylære niveau på den enkelte person.
Skriv en kommentar
Forskere kortlægger medicineringsfejl i sundhedsvæsenet Fra 2014 til 2018 blev der indrapporteret omkring 480.000 medicinrelaterede utilsigtede hændelser til Dansk Patientsikkerhedsdatabase. Forskere har gennemgået tallene og blandt andet identificeret, hvor mange gange det har ledt til alvorlige konsekvenser for patienter, og hvilke lægemidler der typisk er involveret.
Skriv en kommentar
Forskere finder gigantisk hul i viden om misbrug blandt folk med psykoser Dansk gennemgang af den internationale forskning viser, at der er en overvældende mangel på studier af god kvalitet af behandling af personer med psykotiske lidelser og alkoholmisbrug. Der er behov for mere forskning og en målrettet tilgang til farmakologisk behandling af denne gruppe patienter, siger forsker.
Skriv en kommentar
Regioner udmønter de første forskningsmillioner fra life science-strategien Hovedstaden og Midtjylland melder sig som de første regioner til at bruge deres andel af de årlige ti millioner kroner, som regeringen har sat til side til oprettelse af delestillinger. Nu skal Region Hovedstaden beslutte, hvilke forskningsområder der skal kunne søge om pengene.
Skriv en kommentar
Forskere fra SSI bag gennembrud i kampen mod tuberkulose Forskere fra SSI har udviklet en ny tuberkulosevaccine, der ser ud til at have potentialet til at bringe sygdommen i knæ.
Skriv en kommentar
Nationalt Genom Center baner vejen for mere personlig medicin Det længe ventede Nationale Genom Center er med udvælgelsen af 12 patientgrupper kommet tættere på målet om at skræddersy personlig medicin til danskere med genetisk betingede sygdomme.
Skriv en kommentar
Professor til lægemiddelindustrien: CRISPR skal holdes langt væk fra humane embryoner Det er en ekstremt dårlig idé at forsøge at reparere på humane æg og embryoner med CRISPR-teknologi, viser ny forskning. Cellerne kan slet ikke reparere på de skader, som teknologien introducerer, påpeger professor i molekylær medicin.
Skriv en kommentar
Speciallæge anklager kolleger for problematisk interessekonflikt: Det er naivt og uklogt Mats Lindberg, speciallæge og medlem af netværket Læger uden sponsor, mener, at lægemiddelproducenten Grünenthal kan have været med til at føre pennen i konstruktiv artikel om opioider i Ugeskrift for Læger. Artiklens hovedforfatter aviser alle anklager om påvirkning.
Skriv en kommentarAstraZeneca sætter forsøg med COVID-19-vaccine på pause
Skriv en kommentar
Forsker til industrien: Kliniske forsøg skaber ulighed i behandlingen Der bør stilles større krav til lægemiddelindustriens rekruttering af patienter til kliniske forsøg. Inklusionskriterierne til forsøgene udgør et benspænd for, at de mest udsatte patienter kan medvirke. Det er et problem, mener læge og forsker.
Skriv en kommentar
Lif advarer: Markedsfejl kan koste millioner af mennesker livet Antibiotikaresistens bliver en global sundhedskrise. Derfor skal vi bruge mindre antibiotika og få større fokus på udvikling af nye lægemidler, mener Henrik Vestergaard, viceadministerende direktør i Lif.
Skriv en kommentar