Dagens Pharma har spurgt formanden for Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin, hvorfor det har valgt at degradere det blodfortyndende middel Pradaxa (dabigatran) i forhold til de øvrige tre ligestillede lægemidler. Formanden for RADS Jørgen Schøler Kristensen siger: »Vi baserer vores udsagn på en viden om at præparaterne har samme effekt, så der kan de ligestilles. Dog har det ene præparat ulemper, der ikke har med effekten at gøre, men håndteringen, interaktion mm. Det gør så, at når man har præparater...
Lægemiddelkomitéer sår tvivl om landsdækkende NOAK-studie Lægemiddelkomitéerne fra de fem regioner fraråder i en fælles udtalelse hospitalerne at deltage i det landsdækkende studie DANNOAC, hvor de fire blodfortyndende NOAK-midler skal sammenlignes. Hjerteforeningen tror på, at små justeringer i studietdesignet kan løse de praktiske problemer, så studiet kan gennemføres alligevel.
Skriv en kommentar
Nedprioriteret NOAK-middel får medvind i stort sammenligningsstudie Det hidtil største retrospektive observationsstudie af NOAK-midlerne Pradaxa og Xarelto viser en fordel ved behandling med Pradaxa, som danske læger ifølge RADS i udgangspunktet ikke bør anvende. Studiet bør give stof til eftertanke i RADS, mener Dansk Cardiologisk Selskab.
Skriv en kommentar
Efter otte år i spidsen siger Jørgen Schøler Kristensen farvel til Medicinrådet Næste år stopper Jørgen Schøler Kristensen som formand for Medicinrådet. Det har været et formandskab, som har været fyldt med godt samarbejde, til tider stort pres fra omgivelserne og en stor fornøjelse at være en del af, lyder det fra Jørgen Schøler Kristensen.
Skriv en kommentarNOAK-antidot ophæver blodfortyndende effekt hos 100 pct. af behandlede patienter Boehringer Ingelheims RE-VERSE AD studie viser fuld effekt af antidoten til Pradaxa, Praxbind.
Skriv en kommentar
Fagfolk: Stram habilitetsreglerne i det nye Medicinråd Lægemiddelstyrelsens tilknytningsregister viser, at fire formænd i RADS’ fagudvalg sidder i advisory boards og rådgiver medicinalfirmaer. Det sker, selvom reglerne siger, at de ikke må. Flere fagfolk finder situationen dybt problematisk og mener, at habilitetsreglerne bør strammes gevaldigt i det nye Medicinråd.
Skriv en kommentar
RADS: Uanset GRADE er vurdering af ADHD-evidens subjektiv Selvom man anvender GRADE systematisk er og bliver det i sidste ende en subjektiv vurdering om man kan have tiltro til, at medicinen virker, siger RADS-formand Jørgen Schøler Kristensen.
Skriv en kommentarRADS afviser kritik fra hjertelæger: Vi har lyttet til jeres fageksperter Rådet for anvendelse af dyr sygehusmedicin undrer sig over, hvorfor Dansk Cardiologisk Selskab kritiserer dem for sin vejledning om behandling af atrieflimren. For selskabet har selv peget på de fageksperter, der har rådgivet rådet.
Skriv en kommentar
NOAK-midler har samme risiko for blodprop i hjernen, mindre risiko for hjerneblødning end warfarin NOAK-midlerne lige så gode til at forebygge iskæmisk apopleksi som warfarin, men reducerer risikoen for hjerneblødninger, viser dansk registerstudie.
Skriv en kommentar
Sundhedsordførere vil ruske op i Medicinrådet efter ny kortlægning om afviste kræftlægemidler Danmark skal være flittigere og hurtigere til at tage nye lægemidler i brug, siger flere sundhedsordførere. Meldingen kommer, efter at en ny kortlægning viser, at Medicinrådet i de seneste tre år har afvist lige over halvdelen af al ny kræftmedicin.
Skriv en kommentar
Dagen før skæbnesvanger beslutning: Medicinrådet skal ikke være for restriktivt, mener Sophie Løhde Sundhedsministeren er ‘meget opmærksom på’, at Medicinrådet møder kritik for at give afslag på kræftmedicin, oplyser hun til Dagens Pharma. Sophie Løhdes melding kommer i kølvandet på en ny kortlægning, der viser, at Danmark er mere restriktivt end andre lande, når det gælder anbefaling af nye kræftlægemidler.
Skriv en kommentar
Medicinrådet møder kritik fra flere sider for at afvise kræftlægemidler Flere kritiserer Medicinrådet for at begrænse adgangen til nye og potentielt livsforlængende kræftlægemidler, men det er nødvendigt i et sundhedsvæsen med begrænsede ressourcer, lyder svaret.
Skriv en kommentar