En opgørelse foretaget af ECDC, European Centre for Disease Prevention and Control, viser at gonokokker i hele Europa var mindre modstandsdygtige over for den anbefalede medicin i 2012 end i årene før. I alt har 20 europæiske lande været med til at teste følsomheden af Neisseria gonorrhoeae til antibiotika, der anvendes til behandling af gonoré. I alt blev 1.927 isolater indsamlet og testet, og ifølge resultaterne udviste kun fire pct af de testede isolater nedsat følsomhed over for cefixim, der...
Færre dør af antibiotikaresistente bakterier i Danmark end i Europa
Skriv en kommentar
Regeringen vil optrappe kampen mod AMR Med et nyt finanslovsforslag foreslår regeringen at udarbejde en national handlingsplan for antimikrobiel resistens. Handlingsplanen skal bl.a. styrke arbejdet med at forebygge infektioner og internationalt samarbejde. Udspillet glæder Lægemiddelindustriforeningen og SSI-overlæge.
Skriv en kommentar
Særlige resistente bakterier kræver ekstra indsats på danske hospitaler Et stigende antal patienter på de danske hospitaler bliver smittet med multiresistente bakterier, viser den årlige Danmap-rapport. Det er bekymrende, og der er brug for at styrke infektionsarbejdet, lyder det fra overlæge bag rapporten.
Skriv en kommentar
Inhalering af antibiotika skal mindske resistens og give bedre behandling af lungebetændelse Et nyt projekt skal undersøge effekterne af at give inhaleret antibiotika til indlagte patienter med lungebetændelse. Jens-Ulrik Stæhr Jensen, professor ved Herlev og Gentofte Hospital, håber, at det bl.a. kan give færre bivirkninger og lede til mindre antibiotikaresistens.
Skriv en kommentar
Amgros undersøger nye betalingsmodeller: »Det er vigtigt, at vi har både de nye og ældre antibiotikaprodukter på markedet« Det kan sjældent betale sig for medicinalindustrien at udvikle nye antibiotika og fastholde ældre produkter på markedet. Derfor er Amgros i gang med at undersøge nye, alternative betalingsmodeller, lyder det fra Flemming Sonne, administrerende direktør.
Skriv en kommentar
SSI-forsker om antibiotika-rapport: »Forbruget af kombinationspenicillinerne er steget drastisk« Hospitalerne bruger mere og mere antibiotika, mens forbruget er dalende i almen praksis. Det viser en ny rapport fra Statens Serum Institut og DTU Fødevareinstitut. Den viser, at der er behov for at begrænse forbruget af kombinationspenicillin, lyder det fra en af forskerne bag.
Skriv en kommentar
Nordsjællands Hospital sætter fokus på rationelt brug af antibiotika På Nordsjællands Hospital har de sat gang i et projekt for at bruge mindre bredspektret antibiotika. Det er nødvendigt i en verden, hvor antibiotikaresistensen kun går op, lyder det fra afdelingslæge bag.
Skriv en kommentarKortere antibiotikakurer giver færre resistensgener
Skriv en kommentar
Ond spiral truer kur mod antibiotikaresistens Flere uafhængige faktorer resulterer i, at udviklingen af nye klasser af antibiotika er gået i stå. Industrien peger stadig på den såkaldte Netflix-model som vejen ud af en potentiel sundhedskrise, der langt overstiger COVID-19-pandemien i konsekvenser for både sundhed og økonomi.
Skriv en kommentar
En af Danmarks førende eksperter peger på kur mod AMR Robert Skov, overlæge ved SSI og videnskabelig direktør i ICARS, ser nye betalingsmodeller, kvalitetssikring af antibiotika i lav- og mellemindkomstlande, bedre diagnostik og god hygiejne som afgørende tiltag mod det stigende globale problem med antimikrobakteriel resistens.
Skriv en kommentar
Glemt klasse af antibiotika genoplivet af danske forskere Polyæter ionoforer har potentialet til at blive et vigtigt våben i kampen mod antibiotikaresistens, men på grund af toksicitetsbegrænsninger har de ikke før nu kunne benyttes i mennesker. Det har danske forskere fra Aarhus Universitet muligvis ændret på med revolutionerende organisk kemi.
Skriv en kommentar