Xadago med det aktive stof safinamide, som gives til behandling af voksne patienter med idiopatisk Parkinson, har i denne omgang ikke fået generelt eller generelt klausuleret tilskud. Det har Lægemiddelstyrelsen besluttet på baggrund af en vurdering fra Medicintilskudsnævnet. I en kort pressemeddelelse skriver Lægemiddelstyrelæsen: »Xadago får ikke generelt tilskud, fordi vi vurderer, at prisen ikke står i et rimeligt forhold til den behandlingsmæssige værdi. Dette gælder, når vi sammenligner Xadago med de øvrige MAO-B-inhibitorer selegilin og rasagilin.« I Medicintilskudsnævnets indstilling...
NICE anbefaler længere forebyggende behandling med Brilique Det britiske prioriteringsinstitut NICE anbefaler en forlængelse af den forebyggende hjertekarbehandling med AstraZenecas lægemiddel Brilique (ticagrelor) fra et til tre år - men med lavere dosis.
Skriv en kommentarPatientforening: Angstpatienter tvinges til uheldigt medicinskifte
Skriv en kommentarTilskud til stærke smertestillende midler skal granskes
Skriv en kommentarNævn vil fjerne tilskud til glucosamin
Skriv en kommentarIRF: Tilskud til populært gigtmiddel er spild af penge
Skriv en kommentar
Medicintilskudsnævnet anbefaler at ændre i tilskud til populær diabetesmedicin Det generelle klausulerede tilskud til diabetesmedicin baseret på GLP-1-analoger, som eksempelvis vil omfatte Ozempic, skal ændres til enkelttilskud, lyder en anbefaling fra Medicintilskudsnævnet.
Skriv en kommentar
Medicintilskudsnævnet vil fjerne tilskud til populær diabetesmedicin Lægemidlet Ozempic har de seneste år vundet stor udbredelse blandt patienter med type-2 diabetes herhjemme med et stort hul i statskassen til følge. Nu foreslår Medicintilskudsnævnet en bortskaffelse af det klausulerede tilskud til GLP-1 analoger og dermed et medicinskifte for mange tusinde danskere. Både DSAM og Endokrinologisk Selskab ærgrer sig over udviklingen.
Skriv en kommentarTilskuddet til enkelte typer medicin mod forstørret prostata bortfalder
Skriv en kommentar
Lægemiddelstyrelsen lægger ny kurs: »Den største udfordring er at skaffe nok hjerner« Der findes ikke vindere i Lægemiddelstyrelsens kamp med industrien om de efterspurgte og alt for få kompetente medarbejdere inden for lægemiddelområdet, og derfor må direktør Lars Bo Nielsen i styrelsens nye strategi kigge indad for at finde de rigtige ressourcer.
Skriv en kommentar
»Det er ikke sikkert, at den næste sundhedskrise ligner det, vi har nu« INTERVIEW: Forsyningsproblemer er forsvindende små i Danmark, men alligevel sætter Lægemiddelstyrelsen med den erfarne faglige direktør Merete Hermann i spidsen ind for at præge realiseringen af en ny EU-forordning, der blandt andet skal sikre forsyningen i EU. Ifølge Merete Hermann er det klart i Danmarks bedste interesse, at også styrelsen præger processen.
Skriv en kommentar
Danske forskere i front: Store ændringer for kliniske forsøg i EU træder i kraft Industri og offentlige forskere kan nu ansøge om godkendelse til deres kliniske forsøg gennem EU's nye portal, der skal forenkle processen markant. Både Lif og de videnskabsetiske medicinske komiteer opfordrer til, at firmaerne gør brug af de nye processer.
Skriv en kommentar