Den svenske lægemiddelstyrelse har givet læger lov til at ordinere cannabis til medicinsk brug til foreløbig to specifikke patienter. Begge patienter lider af en rygmarvsskade og kraftige nervesmerter. Som i Danmark har mange patienter i Sverige følt sig hjulpet af medicinsk cannabis, men har følt sig tvunget ud på det illegale marked. Den svenske lægemiddelstyrelse slår fast, at der nu udelukkende er tale om et grønt lys til medicinsk cannabis til de to pågældende patienter. Derfor skal tilladelsen ikke tolkes...

Første cannabismiddel anbefalet efter centraliseret procedure i EMA EMA-komité anbefaler lægemidlet Epidyolex. Overlæge fra epilepsihospitalet Filadelfia kalder det et skridt i den rigtige retning.
Skriv en kommentar
Behandlingsråd skal prioritere nye behandlinger i sundhedsvæsenet Regeringen og DF er tirsdag blevet enige om en længe ventet sundhedsreform. Det betyder bl.a., at Medicinrådet udvides med et behandlingsråd, som skal vurdere nye dyre medicinteknologier og behandingsformer. Fornuftigt initiativ, der godt kunne bruge flere penge, mener Lægeforeningen og Danske Patienter.
Skriv en kommentar
Lif: Tilknytningsreformen øger tilliden til samarbejder med industrien Indrapporteringen af samarbejder mellem læger og industrien har været med til at øge tilliden, mener vicedirektør i Lif, Henrik Vestergaard. Lægeforeningen vil fortsat have ordningen ændret.
Skriv en kommentar
Flere end hver tredje læge indberetter ikke samarbejde med industrien Lægemiddelstyrelsen har udsendt evaluering af det regelsæt, der siden 1. november 2014 har betydet, at danske læger skal anmelde samarbejder med virksomheder i medicinalindustrien til Lægemiddelstyrelsen. Mere end hver tredje overholder ikke reglerne, viser evalueringen.
Skriv en kommentar
Lægeformand: Minister må komme styrelse til undsætning Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) skal finde tilstrækkelig mange penge til at Lægemiddelstyrelsen kan undgå nedskæringer, mener Lægeforeningens formand, Andreas Rudkjøbing.
Skriv en kommentar