Jakob Kjellberg.
»Erfaringen har været, at de norske priser generelt ligger under de danske, og man kan derfor håbe, at man på et fælles marked vil kunne få de norske priser, hvilket jo netop er det, man arbejder hen imod,« siger professor i sundhedsøkonomi ved Vive Jakob Kjellberg.

Sundhedsøkonom: Fælles medicinaftale med Norge er en gevinst for Danmark Den nye aftale om fælles udbud af lægemidler vil give Danmark god mulighed for at reducere medicinpriser, vurderer professor i sundhedsøkonomi Jakob Kjellberg.

Aftalen mellem Norge og Danmark om et fælles udbud af lægemidler og dermed fælles prisforhandlinger, vil være en gevinst for Danmark. Det vurderer professor i sundhedsøkonomi ved Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd (Vive) Jakob Kjellberg. »Den nye aftale er en mulighed for at prøve at skaffe bedre priser ved at gøre markedet større, når Danmark og Norge går sammen. Hvis man vil have bedre priser på medicin, så skal det nogle gange gøre mere ondt at tabe. Hvis...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.