Danske diabetespatienter køber hvert år insulin for mere end en halv mia. kr. Det koster offentlige kasser ca. 400 mio. kr. i tilskud til ca. 80.000 personer, der bliver behandlet med insulin. IRF, Indsatser for Rationel Farmakoterapi, har nu beregnet, at der på forbruget af basalinsulin kan spares 22 mio. kr. om året, hvis Lantus og Abasaglar KwikPen udskiftes med det biosimilære middel Semglee. Forbruget af specielt Lantus er efter IRFs vurdering irrationelt højt, da der i flere år har...

Medicinrådet skal nu vejlede praktiserende læger om tilskudsmedicin: Viden skal være let tilgængelig Rådgivning af alment praktiserende læger er fra årsskiftet overgået fra Sundhedsstyrelsen til Medicinrådet. Det skal sikre ensartet brug af medicin på tværs af landet og samtidig skabe mere sammenhæng i sundhedsvæsenet på tværs af sektorerne.
Skriv en kommentar
Semaglutid kapper en fjerdedel af risikoen for sygdomsprogression ved kronisk nyresygdom Novo Nordisk stoppede det såkaldte FLOW-studie før tid, fordi data fra studiet viste en signifikant nyrebeskyttende effekt af semaglutid hos personer med type 2-diabetes og kronisk nyresygdom. Det var tilbage i oktober, og nu fremlægger Novo Nordisk endelig studiets resultater.
Skriv en kommentar
Overbevisende resultater fra forsøg med nyt lægemiddel til behandling af kronisk nyresygdom Stort studie med dansk deltagelse i The Lancet viser, at et nyt lægemiddel markant kan sænke niveauerne af albumin i urinen – selv blandt patienter med kronisk nyresygdom i behandling med en SGLT2-hæmmer.
Skriv en kommentar
Flere og flere danskere med type 2-diabetes holder fast i behandlingen Forskere har gennemgået frafaldet fra behandling med GLP1-receptoragonister og SGLT2-hæmmere blandt danskere med type 2-diabetes. Undersøgelsen viser, at inden for fem år falder omkring 50 pct. fra behandlingen, men at der siden 2015 er sket et stort fald i de frafaldne.
Skriv en kommentarTresiba er bedst til personer med type 1-diabetes og høj risiko for natlig hypoglykæmi Dansk studie viser, at også hos personer med høj risiko for insulinchok om natten er Tresiba bedre end Lantus til at reducere forekomsten af natlig hypoglykæmi.
Skriv en kommentar
Vægttabsmedicin er på vej ind i en ny æra – men det er ikke uden udfordringer Revolutionerende vægttabsmedicin ser i disse år dagens lys og leder til hidtil uset store vægttab. Kampen mod fedmeepidemien udkæmpes i medicinalselskabernes laboratorier, men det er ikke uden udfordringer at forsøge at komme overvægt til livs med medicin.
Skriv en kommentar
Efter to uger med restordre: Novo Nordisk med nye forsyninger Siden begyndelsen af maj har både Novo Nordisk og parallelimportører meldt om svigt på det hurtigtvirkende insulin aspart, men ifølge den danske diabetesgigant er forsyningskæderne nu genoprettet. Diabetesforeningen og apotekerne melder ikke om mangelsituationer hos borgere med diabetes.
Skriv en kommentar
Steno-direktør om nyt diabetesmiddel: »Der er ikke kun tale om kosmetik, men om en klinisk forskel« Eli Lillys tirzepatid, der kombinerer GIP- og GLP-1-analogerne, viser lovende takter og har nu fået FDA-godkendelsen i hus. EMA gransker lige nu firmaets SURPASS fase 3-studier, og ifølge professor og Steno-direktør Allan Flyvbjerg viser studierne større effekt end Novo Nordisks semaglutid.
Skriv en kommentar
Novo skruer op for retorikken i nyt brev til Medicinrådet Medicinrådet undlod at rense netværksmetaanalyse for ikke-markedsførte og inferiøre GLP-1-analoger på grund af praktik og tidsmangel. Novo Nordisk mener, at det har haft en afgørende betydning for, at GLP-1-analoger lander nederst i lægemiddelrekommandationen for raske type 2-diabetespatienter.
Skriv en kommentar
Signalmolekyle kan rumme nøglen til kuren mod ALS og alderdom Muskler kommunikerer med motorneuronerne ved hjælp af et molekyle, som forskere nu tester som en mulig kur mod alt fra diabetes til ALS og alderdom.
Skriv en kommentar
Digitalt værktøj hjælper læger med at vælge den rette medicin til deres patienter Et danskudviklet digitalt værktøj kan implementeres i de praktiserende lægers allerede eksisterende computersystemer og hjælpe dem til at træffe de rigtige farmakologiske valg til den enkelte patient.
Skriv en kommentar