Foto: Novo Nordisk

Rybelsus-tabletter EU-godkendt til at behandle voksne med type 2-diabetes EU-Kommissionen har nu godkendt Novo Nordisk tabletversion af Rybelsus som behandling til voksne med type 2 diabetes, og som for første gang gør muligt at indtage et biologisk lægemiddel i tabletform. Men Rybelsus er ikke et nyt lægemiddel og har ulemper, siger forskningschef.

Efter at EUs udvalg for human medicin, CHMP, i januar 2020 anbefalede Rybelsus, har EU-Kommissionen nu godkendt produktet fra Novo Nordisk, som også går under betegnelsen oral semaglutide. Rybelsus er en tablet, der sammen med diæt og motion skal sikre, at voksne med type 2 diabetes opnår bedre kontrol med deres blodsukker. »Med Rybelsus er det første gang, at man har taget et biologisk lægemiddel, et såkaldt peptidhormon, og gjort det muligt at indtage det oralt som en tabletbehandling, der...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.