Diabetes, diabetiker, kanyle
Foto: Colourbox

50.000 diabetespatienter risikerer at blive påvirket: Ændring af insulintilskud skydes ned fra flere sider Medicintilskudsnævnets forslag om en radikal ændring af tilskudsordningen til antidiabetika kan få uoverskuelige konsekvenser for den enkelte patient. Og så vil det slet ikke skabe besparelser, men udgifter, forudser patientforening og industrien.

Insulin er ikke bare insulin. Både patienter, industri og partiet Venstre tordner mod Medicintilskudsnævnet, der er på vej til at fjerne det generelle tilskud fra en række insuliner og analoger i Danmark i forbindelse med en ændring af tilskudsordningen til diabetespatienters medicin. Jeg er først og fremmest bekymret på diabetespatienternes vegne. Det handler både om pris og om adgang til medicin Jane Heitmann (V), formand for Folketingets sundhedsudvalg »Det kan godt være, at de (Medicintilskudsnævnet, red.) tror, at de sparer...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.