
Hanne Rolighed Christensen


Hovedstadens kræftlæger måtte gå tomhændet hjem I et nyt fase 3-studie viser lægemidlet Enhertu markant forbedret overlevelse hos en underbehandlet gruppe af brystkræftpatienter. Alligevel vil Region Hovedstadens Lægemiddelkomité ikke imødekomme klinikernes ansøgninger om ibrugtagning. Formand for brystcancergruppe peger på fejl i systemet.

Medicinrådet til Task Force: Vi kan ikke hjælpe jer Medicinrådet afviser at rådgive Region Hovedstadens Task Force for Rationel Medicinanvendelse på Hospitalerne. Rådet vil heller ikke af egen drift tage Enhertu til brystkræftpatienter med lavt HER2-udtryk op.

Hanne Rolighed Christensen: Meget er elastik i metermål I et interview med Dagens Pharma afviser Hanne Rolighed Christensen, der er formand for Task Force i Region Hovedstaden, at Task Forces vurderinger er politisk-økonomiske.

Lægemiddelstyrelsens nye direktør: Vi skal skabe de bedste rammer for danskernes sundhed I sidste uge havde Lars Bo Nielsen første arbejdsdag i spidsen for Lægemiddelstyrelsen. Det er hans vision, at styrelsen skal sikre de bedste rammer for, at danskerne kan udleve deres ambitioner og drømme, og så vil han have personlig medicin og big data højere op på dagsordenen. Dagens Pharma mødte Lars Bo Nielsen før sommerferien til en snak om hans konkrete ambitioner forud for sin tiltrædelse.

Ledende overlæge med klar besked: Lars Bo Nielsen skal presse EMA til at øge kravene EMA godkender i stigende grad lægemidler på baggrund af et for tyndt datagrundlag, mener Hanne Rolighed Christensen, ledende overlæge og medlem af Medicinrådet. Hun opfordrer Lægemiddelstyrelsens kommende direktør til at bede EMA om at stramme op.

National tværfaglig gruppe har sikret remdesivir til patienter med COVID-19 Et hurtigt etableret, nationalt multidisciplinært team har med succes sikret, at alle danske COVID-19-patienter, der opfyldte kriterierne for remdesivir-behandling, har fået behandlingen. Medicinen er indtil videre stillet gratis til rådighed af producenten, Gilead.

Redskabet QALY kan blive svært at bruge ved sjældne sygdomme Medicinrådets kommende redskab til vurdering af lægemidlers effekt kan blive vanskeligt at benytte som beslutningsgrundlag ved sjældne sygdomme og små patientgrupper.

»Læger har fortsat rig mulighed for at ordinere ny medicin« Danske Regioners krav om, at en læge skal have en særlig grund til at ordinere et lægemiddel, som ikke er standardbehandling – det syvende princip – er ikke et forsøg på at afholde læger fra at ordinere ny medicin, som ikke er standardbehandling, sådan som patientforeninger meldte ud ved høring.
