Det Europæiske Lægemiddelagentur, EMA, handlede efter bogen, da agenturet i 2015 gennemførte en undersøgelse, der frikendte HPV-vaccinen for en række bivirkninger. Det har EU’s ombudsmand, irske Emily O’Reilly, afgjort. »Det Europæiske Lægemiddelagenturs gennemgang af de videnskabelige beviser var fuldstændig og uafhængig,« skriver ombudsmanden i sin afgørelse. Afgørelsen fra ombudsmanden frikender EMA for procedure- og metodemæssige fejl i forbindelse med agenturets undersøgelse af HPV-vaccinen, men tager ikke stilling til EMA-rapportens konklusioner eller videnskabelige vurderinger. Danske klager første til undersøgelse Ombudsmanden er...

Medicinrådet holder øje med nyt sikkerhedsfokus på CAR-T I USA og EU er der kommet fokus på bivirkningerne ved CAR-T-behandlinger. På Rigshospitalet, i Medicinrådet og Lægemiddelstyrelsen holder de øje med udviklingen. Overlæge Marianne Ifversen påpeger, at bivirkningerne er en velkendt risiko.
Skriv en kommentar
Stort danskledet studie på ASCO: Voldsom forbedring i behandling af livmoderkræft Tillæg af dostarlimab til standardbehandling ved livmoderkræft giver markant forbedret progressionsfri overlevelse og overlevelse. Specielt patienter med højt udtryk af dMMR ser ud til at have gavn af behandlingen. Dette bliver den nye standard inden for kort tid, siger den danske overlæge og ledende forsker bag studiet, der er præsenteret på ASCO.
Skriv en kommentarHPV-vaccinerede får fald i svære celleforandringer Den første årgang af piger, der fik tilbudt og tog imod HPV-vaccinen, havde færre svære celleforandringer, som i sidste ende kan føre til livmoderhalskræft, end en årgang fra 1983, viser ny undersøgelse.
Skriv en kommentarBMS tilbagetrækker to ansøgninger om EMA-godkendelse af Opdivo EMA's første reaktion på Bristol-Myers Squibbs ansøgninger om at få godkendt to nye indikationer for Opdivo er så kritiske, at firmaet har valgt at tilbagetrække ansøgningen før agenturets endelige dom.
Skriv en kommentarStudie: Mere end halvdelen af alle godkendte kræftlægemidler virker ikke Britisk forskning dokumenterer, at kun en lille brøkdel af den samlede pulje af de kræftmidler, som det europæiske lægemiddelagentur EMA har godkendt til det europæiske marked fra 2009 til 2013, forlænger overlevelsen og øger livskvaliteten.
Skriv en kommentar
Gøtzsche klager til EU’s ombudsmand over EMA’s HPV-rapport Det europæiske lægemiddelagentur EMA har ikke gjort arbejdet godt nok i forbindelse med vurderingen af sikkerheden ved HPV-vacciner, mener direktøren for Nordisk Cochrane Center Peter Gøtzsche.
Skriv en kommentar
Færre søger råd om eksperimentel behandling: »Kræftbehandlingerne er blevet meget bedre« Det skyldes formentlig bedre behandlinger, siger enhedschef Claus Malta Nielsen om få sager for Sundhedsstyrelsens rådgivende panel for eksperimentel behandling. Ordningen har også været med til at sætte skub i en vigtig udvikling på området, lyder det fra cheflæge Ulrik Lassen.
Skriv en kommentar
Fra influenzavaccine til psoriasis: Her er oktobernyt fra CHMP Ekspertkomitéen CHMP anbefaler, at ti nye lægemidler bliver godkendt, samt at indikationerne til seks godkendte lægemidler bliver udvidet.
Skriv en kommentar
Overlæge overrasket over afvisning fra CHMP: »Jeg håber, at de ombestemmer sig« Det ærgrer Kristian Steen Frederiksen, overlæge hos Rigshospitalet, at et nyt lægemiddel til at behandle Alzheimers ikke har fået en anbefaling fra komitéen CHMP, der hører under Det Europæiske Lægemiddelagentur.
Skriv en kommentar
ANBEFALET: Nu kan danske kvinder blive behandlet med Enhertu Efter udvidede forhandlinger og kritik fra flere sider anbefaler Medicinrådet nu den livsforlængende behandling Enhertu til kvinder med en særlig type brystkræft.
Skriv en kommentar
På 3 år har Medicinrådet afvist 21 ud af 40 nye kræftlægemidler Medicinrådet i Danmark afviser flere kræftlægemidler, som andre europæiske lande godkender. Det viser en ny opgørelse foretaget for Dagens Medicin og Dagens Pharma, som vækker undren og bekymring blandt kræftlæger.
Skriv en kommentar