Farlig og forfalsket medicin kan meget vel snart være en saga. Fire forskere Københavns Universitet har under ledelse af forskningsleder og lektor Thomas Just Sørensen ved Kemisk Institut udviklet et nyt mærkningssystem, der ved hjælp af unikke fysiske koder printet direkte på pakningen gør det muligt for apotekere og forbrugere at tjekke, at pakningens indhold rent faktisk er det, som det giver sig ud for at være. Resultaterne er netop publiceret i det videnskabelige tidsskrift Science Advances. Koderne består af mønstre, som...

Nu begynder sidste fase af verdens største kliniske forsøg Arbejdet med at vaccinere deltagere til sidste fase af Danflu-forsøget er i gang. Det går ‘fantastisk’, lyder det fra professor Tor Biering-Sørensen, som fortæller, at studiet kan fortsætte trods Datatilsynets udmelding i foråret, der satte en stopper for andre registerstudier.
Skriv en kommentar
Forskere kortlægger tusindvis af potentielt skadelige kombinationer af medicin Med data fra mere end en million patienter har forskere fra Københavns Universitet kortlagt tusindvis af kombinationer af lægemidler, som er associeret med hyppigere dosisændringer og højere dødelighed. Knap 700 af kombinationerne tyder på at være hidtil ukendte.
Skriv en kommentar
Professor til lægemiddelindustrien: CRISPR skal holdes langt væk fra humane embryoner Det er en ekstremt dårlig idé at forsøge at reparere på humane æg og embryoner med CRISPR-teknologi, viser ny forskning. Cellerne kan slet ikke reparere på de skader, som teknologien introducerer, påpeger professor i molekylær medicin.
Skriv en kommentarKombinationsbehandling med paracetamol og ibuprofen reducerer behovet for morfin Dansk studie dokumenter, at hofteopererede patienters behov for smertelindring med morfin er markant lavere, når de behandles med en kombination af paracetamol og ibuprofen.
Skriv en kommentarInsulin kan have stort potentiale til behandling af kronisk tarmbetændelse Forskere på bl.a. Københavns Universitet har i et studie med museforsøg opfundet en ny metode til at behandle kronisk tarmbetændelse med insulin. Forskerne har oprettet en virksomhed med henblik på at teste behandlingen og forhåbentlig få den ud til patienterne.
Skriv en kommentarUniversitet vil bringe forskere tættere på industrien Københavns Universitet lancerer et nyt karriereprogram, der skal sikre, at forskningsresultater hurtigere bliver omsat til klinisk praksis og udnyttet i medicinalindustrien.
Skriv en kommentar
Professorer: Sundhedsdatastyrelsens nye prispolitik gør Danmark dummere Høje priser for at få adgang til data får forskningsenhed på Syddansk Universitet til at stoppe med at opdatere data, og til at begrænse nye forskningsprojekter. Det mener Anton Pottegård, professor på SDU.
Skriv en kommentar
Nu skal farmaceuter uddannes i data science To universiteter er gået sammen om at åbne et nyt center, der skal uddanne farmaceuter i data science og nye teknologier som kunstig intelligens og big data. Det vækker glæde hos Stine Hasling Mogensen, formand for Pharmadanmark.
Skriv en kommentar
Ny checkliste skal forbedre forskningen i præcisionsmedicin Nogle af verdens førende forskere inden for præcisionsmedicin har udviklet en checkliste, som skal strømline og løfte forskningen inden for området. Med bedre data og bedre muligheder for at samle og sammenligne data kan vi mere præcist medicinere patienter med en lang række sygdomme, siger forsker.
Skriv en kommentar
Ny generation af vægttabsmedicin på vej En ny type vægttabsmedicin har i museforsøg vist sig enormt effektivt ved at ‘smugle’ særlige molekyler ind i hjernen. Det viser et nyt dansk studie.
Skriv en kommentar
Efter banebrydende behandling kan døv pige høre: »Det er en langsom revolution« En etårig pige kan høre, efter at hun har modtaget en genterapi i et nyt klinisk forsøg i Storbritannien. Det er ‘banebrydende’ og en af flere behandlinger, der er på vej, lyder det fra lektor Rasmus Bak. Han stiller dog spørgsmål ved, om Danmark er klar til ATMP’ernes indtog.
Skriv en kommentar