Mads Israelsen
Foto: Privat

Ny behandling er godt nyt for folk med alkoholrelateret leversygdom Et dansk forsøg viser, at antibiotikummet rifaximin-α leder til markant lavere sygdomsprogression og arvævsdannelse i leveren hos personer med alkoholrelateret leversygdom. Lægemidlet kan måske være relevant for personer med NASH og NALFD, siger forsker.

Omkring 1.000 danskere dør hvert år af alkoholrelateret leversygdom. Omkring 15.000 personer lever med så svær alkoholrelateret leversygdom, at det går ud over deres livskvalitet. Resultaterne er næsten så gode, at man har svært ved at tro på dem Mads Israelsen, læge, ph.d. og postdoc ved Center for Leverforskning på Odense Universitetshospital I dag findes der ingen gode behandlinger til personer med sygdommen, men det kan der måske komme inden for den nærmeste fremtid. Et dansk klinisk fase 2-studie viser...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.