Middel mod ansigtsrødmen får ingen tilskud

Lægemidlet Mirvaso fra Galderma skal ikke have generelt tilskud. Det indstiller Medicintilskudsnævnet til Sundhedsstyrelsen, der skal træffe den endelige afgørelse.

Mirvaso er et ny type behandling af ansigtsrødme som følge af betændelsestilstanden rosacea, men Medicintilskudsnævnet vurderer, at lægemidlets pris ikke står i rimeligt forhold til dets behandlingsmæssige værdi

Nævnet begrunder sin afvisning med, at prisen på Mirvaso er betydeligt højere end behandlingsprisen for lokalbehandling med azelainsyre eller metronidazol, og nævnet mener ikke, at der foreligger dokumentation for Mirvasos effekt i forhold til disse midler.

»Det er i ansøgningen oplyst, at der er udført et sammenlignende studie overfor azelainsyre, men nævnet har ikke detaljerede oplysninger om dette studie, og resultaterne er ikke offentliggjort i et videnskabeligt, peer reviewed tidsskrift. Nævnet kan derfor ikke lægge dette studie til grund for nævnets indstilling, hedder det i et referat fra Medicintilskudnævnets møde 27 maj.
Nævnet mener heller ikke, at det er muligt at identificere bestemte sygdomme eller patientegrupper, der kan have særlig gavn af behandling med Mirvaso. Nævnet kan derfor ikke indstille Mirvaso til generelt klausuleret tilskud.

Institut for Rationel Farmakoterapi (IRF) har tidligere vurderet, at behandling med Mirvaso kan være at alternativ til antibiotikabehandling, og at det er positivt med et alternativ til lokalbehandling med metronidazol, da langvarig brug af antibiotika er problematisk i forhold til resistensudvikling.

Skriv kommentar